Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2011

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.


Το χαρακτήρα της καινούριας κυβέρνησης τον είδαμε και από την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης Ροντούλη. Στη συνάντηση που έγινε στην περιφέρεια ο εν λόγω υφυπουργός εμφανίστηκε με τη συνοδεία μπράβων, ενώ όταν άρχισαν οι συνομιλίες που περιλάμβαναν και τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο σχεδιάζει το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗΣ αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν τις εισόδους της περιφέρειας απαγορεύοντας σε αρμόδιους φορείς, μέλη σωματείων, που σχετίζονται με το θέμα και πολιτών της πόλης, απαγορεύοντας την παρέμβαση σε μια σύσκεψη που αφορά το μέλλον όλων των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων στον τομέα αυτό, μια σύσκεψη που αφορά όλους τους πολίτες και το τι ποιότητας φαγητό θα έχουμε στο μέλλον.

Παρά το γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι που παραβρίσκονταν κατήγγειλαν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί και τον υφυπουργό και αποχώρησαν από την περιφέρεια ο περιφερειάρχης στη συνέχεια δήλωσε ότι η συνομιλίες διεξήχθησαν κανονικά και πήγαν μάλιστα και καλά. Προφανώς και για αυτόν είναι αδιάφορο το τι έχουν να πουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι.
Η κτηνοτροφία αποτελεί βασικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας και η καταστροφή της θα σημάνει την ερήμωση της υπαίθρου, αλλά παράλληλα και την αύξηση των εισαγωγών αμφιβόλου ποιότητας γάλακτος και κρέατος.
Η συμμετοχή φασιστών στην κυβέρνηση αυτή δε μας αφήνει αδιάφορους. Αρνούμαστε κάθε συνομιλία και διαπραγμάτευση με τους νοσταλγούς της ναζιστικής εισβολής στη χώρα μας. Οι κινήσεις αυτές δείχνουν το νέο ήθος και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι πολίτες από εδώ και πέρα. Χωρίς λόγο στα τεκταινόμενα και απειλούμενοι και τρομοκρατούμενοι από τις αστυνομικές δυνάμεις κάθε φορά που κάποιο μέλλος της κυβέρνησης εμφανίζεται στην πόλη μας.
Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την έξοδο της χώρας από την καπιταλιστική κρίση αρνούμενη συνολικά το καπιταλιστικό μοντέλο. Απαιτούμε:
·         Στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, ώστε να μπορέσει η οικονομία της χώρας να σταθεί στα πόδια της.
·         Έξοδο από το ευρώ, ΕΕ και ΔΝΤ προκειμένου να μπορούμε να χαράσσουμε  πολιτική στη βάση των συμφερόντων των εργαζομένων αυτής της χώρας και όχι των πολυεθνικών.
·         Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων προκειμένου να μπορούμε να χαράσσουμε την οικονομική πολιτική της χώρας χωρίς εκβιασμός από τα διεθνή τραπεζικά καρτελ.
·         Αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων
·         Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με εργατικό έλεγχο και κριτήριο τη κάλυψη των λαϊκών αναγκών .

Η περιφερειακή κίνηση
ΑΡιστερή Παρέμβαση Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: