Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2012

Το δίκαιο της οργανωμένης εξέγερσης


Απολύσεις, απλήρωτοι εργαζόμενοι και εργοδοτική τρομοκρατία παντού είναι τα απτά αποτελέσματα και της νέας μνημονιακής πολυκομματικής κυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ. Φυσικά το χρέος και το έλλειμμα βρίσκονται στα ύψη, όπως στα ύψη βρίσκονται και ας το αποκρύπτουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου.
Η κλοπή του ιδρώτα του εργαζόμενου λαού δεν έχει όρια και φαίνεται να μην έχει και τέλος, σκορπώντας την μιζέρια, την φτώχια και την εξαθλίωση δεξιά και αριστερά.  Ταυτόχρονα η  αγορά πλέει τα λοίσθια κτυπημένη από την φτώχια και την φοροκαταιγίδα.
Το αποτέλεσμα εξίσου γνωστό: κλειστά μαγαζιά, αύξηση της ανεργίας, απλήρωτοι εργαζόμενοι…, φαύλος κύκλος που οδηγεί στην εργατική και λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση που δεν σώζεται από τα κοινωνικά παντοπωλεία, την φιλανθρωπία και την κοινωνική αλληλεγγύη.  
Τα πράγματα αποκτάνε μια δραματική τροπή που θα σπείρει τον κοινωνικό όλεθρο αν δεν προσεχθεί από την απόφαση της μνημονιακής χούντας ΕΕ-ΔΝΤ-ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ να τελειώνει με τον 13 και 14 μισθό, καθώς και με το κατώτερο μισθό και μεροκάματο.
Η μόνη λύση είναι να πάρουν πόδι οι χουνταίοι της τρόικας, τα κόμματα και οι πολίτικοι που την στηρίζουν. Δεν υπάρχει σωτηρία μέσα στην ΕΕ και στο ευρώ. Τα λεφτά φεύγουν και θα συνεχίσουν να φεύγουν έξω και οι εργαζόμενοι θα λιμοκτονούν.
 Άμεση διαγραφή του χρέους τώρα, κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, καθώς  και έλεγχος των εξαγωγών κεφαλαίου και χρήματος για να ζεσταθεί η αγορά. Αυξήσεις στους μισθούς, μείωση των ωρών εργασίας, απαγόρευση των απολύσεων, μείωση τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης.  
Σίγουρα όλα αυτά δεν θα τα φέρει εις πέρας καμία αστική κυβέρνηση. Θα τα φέρει εις πέρας μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στο αγωνιζόμενο λαό και τους εργαζόμενους.  Για να οδηγηθούμε εκεί θα πρέπει άμεσα οι εργαζόμενοι να ξαναβγούν στο δρόμο και διάμεσου των σωματείων τους να συγκροτήσουν ένα μαχητικό εργατικό μέτωπο-κίνημα που θα διώξει τα αφεντικά και τους πάτρωνες τους.

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: