Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2012

Οι αγώνες των εργαζομένων στο κανάλι των απλήρωτων

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/01/blog-post_2244.html


Πολύ θετικό το γεγονός ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Αλτερ έδωσαν βήμα σε εκπροσώπου συλλογικοτήτων εργαζομένων, όπως επίσης και σε απλούς εργαζόμενους, να εκφράσουν τις αγωνίες τους, τις ανασφάλειες τους και να περιγράψουν την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί εξ αιτίας της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται από τις δυνάμεις του κεφαλαίου. 






Από την σημερινή σχετική εκπομπή παρακολουθήσαμε –και παραθέτουμε σε βίντεο- εργαζόμενους από αρκετούς εργασιακούς χώρους να περιγράφουν τις συνέπειες που υφίστανται από την βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση της συγκυβέρνησης μαύρου μετώπου-τρόικας εκδηλώνοντας παράλληλα την απόφαση τους να αντισταθούν δυναμικά με αφετηρία την Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη. 

Στα βίντεο που παραθέτουμε ακούμε να μιλάν ο Κ. Χαριτάκης από την συλλογικότητα της εργατικής εφημερίδας «Δράση», ο Γ. Σιφωνιός, Πρόεδρος των εργαζομένων στην Χαλυβουργία Ελλάδας, ο Ν. Αντωνίου από τον σύλλογο υπαλλήλων βιβλίου –χάρτου. Επίσης εκφράζουν τις απόψεις τους ο Π. Παπανικολάου, από το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαια;, ο Κ. Μυτιληνού, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας, ο Ν. Γούρλας από τον Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέας Και η Λ. Καφαντάρη, πρόεδρος των Ελλήνων ηθοποιών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: