Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2012

ΔΗΛΩΣΗ του ΝΙΚΟΥ ΖΗΚΟΥ για την ΔΩΔΩΝΗ


Ακολουθώντας τους πειθήνιους ραγιάδες βουλευτές των Ιωαννίνων που ψηφίσαν την πτώχευση του εργαζόμενου λάου, η πλαστή πλειοψηφία της καλλικρατικής Περιφέρειας της Ηπείρου, επί της ουσίας είπε ΝΑΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Ο τοπικός ακόλουθος του νεομνημονιακού Σαμαρά και της  ΝΔ  Αλέκος Καχριμάνης αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση να σταματήσει η διαδικασία της πώλησης της εταιρίας ταυτιζόμενος με το ναι στην ιδιωτικοποίηση της. Αρκεί βέβαια  αυτή να έχει καταρχήν ηπειρωτικό χρώμα και κατά δεύτερον εθνικό, για να παραμείνει το ΠΟΠ στην περιοχή μας.. Όσο για τις τιμές στους παραγωγούς και τις εργασιακές σχέσεις σιωπή, η ένοχη σιωπή αυτού που δουλεύει για αλλότρια συμφέροντα.. Αυτό φάνηκε  άλλωστε και με την ουσιαστική συμφωνία του με την κατάργηση της εργατικής εστίας , όπως επιτάσσει το νέο μνημόνιο.    

Αντίστοιχα ο βουλευτής του μνημονικού ΠΑΣΟΚ- αυτός που μέχρι και τώρα την τελευταία ώρα στήριξε την τρόικα, ψηφίζοντας  ναι στην καταστροφή της χώρας και των ελλήνων για να σωθούν οι τράπεζες και το κεφάλαιο- ο εκπρόσωπος του μεγάλου αγροτοδιατροφικού κεφαλαίου στην περιοχή μας, ο Βαγγέλης Αργυρής στήριξε την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ δια της συμμετοχής της περιφερείας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

Καμία αυταπάτη για τους εκπρόσωπους του μνημονίου, της τρόικας, της χούντας των αγορών,  του ΔΝΤ και της ΕΕ στην Περιφέρεια. Ο αγώνας για την σωτήρια της ΔΩΔΩΝΗΣ και των κτηνοτρόφων βρίσκεται στα χέρια του λαϊκού και εργατικού κινήματος. Βρίσκεται στο αγωνιστικό μέτωπο που έχουν συγκροτήσει οι εργαζόμενοι και οι κτηνοτρόφοι..η ιδιωτικοποίηση της δεν πρέπει και δεν θα περάσει…

ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ
Εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην Ήπειρο    
Δημοσίευση σχολίου