Τρίτη, Μαΐου 15, 2012

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ εργαζομένων Πρέβεζας


Όσο και αν το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφέστατο από τον ελληνικό λαό, όσο και αν το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση, στους χώρους εργασίας το μήνυμα αυτό φαίνεται να μην έχει φτάσει.
Από Δευτέρα 14/5 έχουμε μια πιο αποφασιστική εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Στους συνεταιριστικούς υπαλλήλους  προχωράνε σε μείωση μισθών, ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί μήνες. Πολλές επιχειρήσεις συνεχίζουν να έχουν απλήρωτους εργαζόμενους. Πολλές  συμβάσεις λήγουν και ετοιμάζονται ατομικές συμβάσεις. Στις εμπορικές επιχειρήσεις παρά το γεγονός ότι η σύμβαση συνεχίζει να ισχύει, συνεχίζεται η υπογραφή ατομικών με μειώσεις μισθών. Οι απειλές απολύσεων γίνονται όλο και πιο έντονες παντού. Οι συντάξεις θα μειωθούν το επόμενο διάστημα. Η ΔΩΔΩΝΗ για πρώτη φορά από το 1964 δε δίνει προκαταβολή στους κτηνοτρόφους και η ιδιωτικοποίηση προχωράει παράλληλα με μειώσεις στους μισθούς. Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου μπαίνει στη τελική ευθεία.
Την ίδια ώρα οι αντιμνημονιακές δυνάμεις που ενισχύθηκαν στις εκλογές συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες μέσω του κοινοβουλευτικού παζαριού.
Εργαζόμενες,οι
Επείγει σήμερα η άμεση παρέμβαση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σε όλα τα επίπεδα με  προκήρυξη απεργίας την πρώτη μέρα σύγκλισης της βουλής. Παράλληλα την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις και ανακατάληψη των πλατειών και να απαιτήσουμε να επιβληθεί το μήνυμα των εκλογών.
         Ανατροπή τώρα της πολιτικής των μνημονίων.
         Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτών.
         Άμεση υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας.
         Άμεση επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα που ήταν πριν το μνημόνιο.
         Κατάργηση κάθε μορφής χαρατσιών που επιβλήθηκαν.
         Άμεση πληρωμή όλων των απλήρωτων εργαζόμενων από τις επιχειρήσεις.
Καλούμε τα συνδικάτα να συνεδριάσουν άμεσα, να συντονιστούν και να πάρουν ΤΩΡΑ αποφάσεις για κινητοποιήσεις. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συνεταιριστικών υπαλλήλων και όλων των συνδικάτων που πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Δημοσίευση σχολίου