Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012

ΠΑΝΣΤΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ ΔΩΔΩΝΗΣ!


Οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχετικά με το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, θέτουν σε ανησυχία αλλά και σε αγωνιστική εγρήγορση όλους όσους πραγματικά πονάνε και νοιάζονται για το πολύτιμο και ζωτικής σημασίας παραγωγικό αυτό κεφάλαιο της περιοχής μας.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο  ξεπούλημα, με οποιαδήποτε πρόφαση, του διαχρονικά συσσωρευμένου μόχθου και ιδρώτα των σκληρά αγωνιζόμενων παραγωγών και εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία!
Είναι καθαρή απάτη  ο, εναρμονισμένα επιχειρούμενος, διαχωρισμός με βάση τον τόπο προέλευσης των επίδοξων μνηστήρων!
Το κεφάλαιο δεν επενδύει με συναισθηματικά κριτήρια, ακολουθεί πιστά τους άγριους νόμους της ανταγωνιστικής αγοράς στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση των κερδών του.
Αυτό υποδηλώνει  ότι η ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης, ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το νέο της αφεντικό, θα σημάνει την κατάργηση του κοινωνικού της χαρακτήρα, την συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της περιοχής και τον αφανισμό του Ηπειρώτη παραγωγού.
Η ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ και της άρχουσας τάξης της χώρας μας, εντάσσεται στους ευρύτερους σχεδιασμούς της διασφάλισης της ασύδοτης δράσης του μονοπωλιακού κεφαλαίου που υπηρετείται και προωθείται με συνέπεια από την συγκυβέρνηση της συμφοράς.
Θέλουμε να καταγγείλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη δημοτική αρχή των Ιωαννίνων και προσωπικά τον κ. Δήμαρχο για την μεθοδευμένα παρελκυστική ταχτική  τους να μην συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της Δωδώνης, προκειμένου να μην χρεωθεί η προσκυνημένη δημοτική αρχή με μια κραυγαλέα αντιλαϊκή απόφαση ξεπουλήματος ενός εργασιακού μνημείου σκληρής δουλειάς και στέρησης του Ηπείρώτη κτηνοτρόφου, που θα φούντωνε και θα κορύφωνε την παλλαϊκή οργή των απανταχού Ηπειρωτών.
Τα πολιτικάντη τερτίπια των κατ' ιδίαν συζητήσεων με τους παραγωγούς,  καθώς και οι δήθεν εκδηλώσεις συμπάθειας και τα ευχολόγια του κ. Δημάρχου,  αποκαλύπτουν τον βαθιά αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της τοπικής διοίκησης, αλλά και τον πραγματικό της ρόλο στο να ευθυγραμμίζεται δηλαδή και να υλοποιεί αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές και να εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. 
Στην κρίσιμη αυτή ιστορική στιγμή για το μέλλον της Δωδώνης είναι ανάγκη οι παραγωγοί, οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα της Ηπείρου να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας, προασπίζοντας την ιερή βούληση των πρωτοπόρων ιδρυτών της, να αποτελεί η βιομηχανία το διαχρονικό σήμα κατατεθέν της κοινωνικής προσφοράς και το στήριγμα της παραγωγικής βάσης της περιοχής.
Η πανστρατιά για τη σωτηρία της γαλακτοβιομηχανίας απαιτεί να παραμείνει και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο ο κρατικός συνεταιριστικός της χαρακτήρας, να βελτιωθεί η λαϊκή παραγωγική της δομή και να διευρυνθεί η παραγωγική της βάση διασφαλίζοντας και βελτιώνοντας την ποιότητα του κοινωνικού της προϊόντος.

ΔΡΑΣΥ                                                               Αύγουστος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: