Τρίτη, Σεπτεμβρίου 09, 2014

Για τη νέα δημοτική θητεία στα Γιάννενα

Η νέα δημοτική περίοδος που εγκαινιάστηκε με την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σηματοδοτεί και το πέρασμα του «Καλλικράτη» στο επόμενο στάδιο, με περισσότερο περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και λειτουργιών.
§  Οι διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και θέσεις αντιμετωπίζονται ενιαία στον τρόπο που εκλέγονται σύμβουλοι σε διάφορες θέσεις, ενώ στην ουσία οι παρατάξεις αποκλείονται από θέσεις.

§  Οι διάφορες επιτροπές αναλαμβάνουν να παίρνουν πολιτικές αποφάσεις για καίρια και μη θέματα, αφήνοντας στο δημοτικό συμβούλιο συμβολικό ρόλο.
§  Η αυτοδιοίκηση υποβιβάζεται και ποδηγετείται, η λαϊκή βούληση «φιλτράρεται» και χάνεται στις «πυραμίδες» εξουσίας, η συμμετοχή των πολιτών υποβαθμίζεται.
§  Ο «Καλλικράτης» είναι το πιο αξιόπιστο «εργαλείο» εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στις τοπικές κοινωνίες, με περιορισμό μέσων και πόρων που υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι παρακαταθήκη της προηγούμενης δημοτικής αρχής είναι η έγκριση του επιμερισμού των ποσοστών για την αξιολόγηση, που θα οδηγήσει στην απόλυση δημοτικούς υπαλλήλους.
Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή ζητάει την άμεση ανάκληση της απόφασης.
Η Αριστερή Παρέμβαση έχει τονίσει ότι θα πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις αυτή την κατάσταση.
Έχουμε ήδη ζητήσει να ενημερωνόμαστε για όλα τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου. Υπενθυμίζουμε ότι ακόμα δεν έχει βγει η απόφαση για την ένσταση της παράταξης με την οποία διεκδικούμε μια έδρα στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία μας ανήκει δικαιωματικά σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Θα παρεμβαίνουμε και θα εκφράζουμε την άποψή μας μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως, έξω από αυτή, εκεί που πάλλεται η κοινωνική δραστηριότητα, στις μάχες που έρχονται και πρέπει να δοθούν από θέση και με διάθεση ανατροπής της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ευρώ, από τη θέση υπεράσπισης των δικαιωμάτων του γιαννιώτικου λαού που σαρώνει η καπιταλιστική επίθεση.


Γιάννενα, 8/9/2014

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή



Δεν υπάρχουν σχόλια: