Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015

Αντιπλημμυρική προστασία εδώ και τώρα!

Για ακόμα μια φορά η πρόληψη πνίγηκε στην "έλλειψη κονδυλίων" και στη θρησκευτική ελπίδα των κρατούντων. "Να δώσει ο θεός να μη γίνει τίποτα".

Δυστυχώς έγινε. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα για άλλη μια φορά καταστρέφουν το λεκανοπέδιο και οι πολίτες βλέπουν ανήμποροι τα αποτελέσματα, πρωτίστως των καιρικών συνθηκών και αμέσως μετά την απουσία των αντιπλημμυρικών έργων. Οι κάτοικοι της Πεδινής και της Αμπελιάς, της Νεοκαισάρειας και της Μπάφρας είναι σε υδάτινο κλοιό. Πριν από μερικές εβδομάδες πολίτες κατέθεσαν αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα έργα της Ιόνιας οδού και το φόβο τους ότι θα προκληθούν πλημμύρες από την αμέλεια των κατασκευαστών. 
Το γεφύρι της Πλάκας, το ιστορικό και μοναδικό γεφύρι της Ηπείρου, δεν υπάρχει πια. Αφού τη γλύτωσε από τους αναπτυξιολάγνους, το πήρε ο Άραχθος. Επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο όσοι και όσες αντιστάθηκαν στην προοπτική κατασκευής φραγμάτων. Παράλληλα, υπήρξε αμέλεια για απαιτούμενα έργα συντήρησης του γεφυριού. Δυστυχώς, έγινε πράξη η επιθυμία όσων ήθελαν να φύγει το γεφύρι από τη μέση και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να το πετύχουν.
Γιάννενα, 3/2/2015

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ
για την αντικαπιταλιστική ανατροπή


Δεν υπάρχουν σχόλια: