Παρασκευή, Ιανουαρίου 16, 2015

Σχόλιο της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού στην Αμπελιά Ιωαννίνων

To 2010 η Εγνατία, το μεγαλύτερο οδικό έργο της χώρας, πλημμύρισε στα Γιάννενα. Ολόκληρες εκτάσεις γέμισαν νερό και δεν λογοδότησε ποτέ κανείς. Σήμερα, ένα άλλο μεγάλο και αναγκαίο οδικό έργο κατασκευάζεται με τον ίδιο βιαστικό τρόπο στην ίδια περιοχή. Είναι η Ιόνια οδός της οποίας τα έργα απειλούν και πάλι το λεκανοπέδιο. Παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής της Αμπελιάς, η ανάδοχη εταιρία δεν ενημερώνει για τα αντιπλημμυρικά μέτρα, ενώ λόγω των έργων έχει κόψει την πρόσβαση σε δρόμους της περιοχής.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, παρακολουθήσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Λιόντο να δηλώνει… αναρμόδιος και να δικαιολογεί την εταιρία λέγοντας ότι «έτσι γίνονται αυτά τα έργα».
Αυτά τα έργα γίνονται έτσι εκεί που οι κατασκευαστικές είναι οι πραγματικές κυβερνήσεις και τους παραχωρείται γη και ύδωρ. Θα έπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Λιόντος και η δημοτική αρχή αυτό πριν πάρουν ουσιαστικά θέση υποστήριξης της εταιρίας έναντι των ίδιων των δημοτών.
Από τη μια, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «επαναδιαπραγματεύθηκε» με σκανδαλώδη και ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τους πολίτες τρόπο την επανεκκίνηση της Ιόνιας, χωρίς οι κατασκευαστικές εταιρίες να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ πρόστιμο γιατί καθυστέρησαν το έργο, από την άλλη, στο όνομα της σαμαροβενιζελικής «ανάπτυξης» το έργο κατασκευάζεται εις βάρος των κατοίκων της περιοχής. Φαίνεται ότι κανείς δεν πήρε το μάθημά του από τις πλημμύρες του 2010 ή από τις κακοτεχνίες της Εγνατίας, τις οποίες πλήρωσε διπλά και τριπλά ο ελληνικός λαός.

Γιάννενα, 16/1/2015


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

για την αντικαπιταλιστική ανατροπή
Δημοσίευση σχολίου