Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016

όχι στην πολιτιστική πρωτεύουσα 2012

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ» 
«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ»

με αφετηρία τις παραπάνω αναφορές μας – που δεν αποτελούν κατ’ αρχήν προαπαιτούμενο, σας καλούμε σε σύσκεψη-συζήτηση την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 στις 20:00 στην Στοά Σάρκα-2ος όροφος, αίθουσα Νομαρχ. Αυτ/σης, ώστε να συζητήσουμε πως μπορούμε να συντονίσουμε την δράση μας κόντρα στην επίσημη προσπάθεια εκμαυλισμού και προπαγάνδας με αφορμή τον θεσμό της «πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης»


Γιάννενα – «Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021»
Όλοι γνωρίζουμε την εκστρατεία που γίνεται για το ποια πόλη της χώρας μας θα αναδειχθεί «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021». Ανάμεσά τους και τα Γιάννενα. Γίνεται μάλιστα προσπάθεια συσπείρωσης προσώπων και φορέων για τη διεκδίκηση αυτή
Θεωρούμε ότι όλη αυτή η εκστρατεία, για άλλους συνειδητά - για άλλους ασυνείδητα, όχι μόνο δεν είναι αθώα αλλά περικλείει μέσα της ένα ιδεολογικοπολιτικό περιεχόμενο, για να μην επεκταθούμε και στα οικονομικά οφέλη που προσδοκούν και προσπορίζονται κάποιοι μεμονωμένοι «εκλεκτοί»
Τασσόμαστε απέναντι σε αυτή την δραστηριότητα για τους παρακάτω λόγους:
1. Η σημερινή ευρωπαϊκή ένωση και ο πολιτισμός της αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό και τα συμφέροντα των τραπεζιτών των βιομηχάνων και γενικά των ανθρώπων του χρήματος.
2. Γι αυτούς είναι πολιτισμός να διαλύουν χώρες και λαούς με πολεμικές επιχειρήσεις (Λιβύη, Συρία, Ιράκ) σε συνεργασία με τους άσπονδους φίλους τους (ΗΠΑ-Ρωσία) με σκοπό να ληστέψουν τον πλούτο τους.3. Γι αυτούς πολιτισμός είναι να σκυλοπνίγονται οι μετανάστες που οι ίδιοι προκάλεσαν και ταυτόχρονα να δείχνουν ελεημοσύνη σε όσους διασωθούν με συσσίτια και στρατόπεδα συγκέντρωσης.
4. Γι αυτούς πολιτισμός είναι οι κοινωνίες των ανέργων, ο αποκλεισμός ιδιαίτερα της νεολαίας από την εργασία, ώστε να μετατρέπουν τους ανέργους σε μέσο εκβιασμού στους υπόλοιπους εργαζόμενους.
5. Γι αυτούς πολιτισμός είναι τα μεροκάματα, οι μισθοί και οι συντάξεις της πείνας και η μετατροπή των εργαζομένων σε φτηνό, αναλώσιμο εμπόρευμα.
6. Γι αυτούς πολιτισμός είναι οι κοινωνίες χωρίς εργασιακά δικαιώματα, όπου οι εργαζόμενοι είναι υποχείρια των αφεντικών και που πετιούνται στο δρόμο όταν δεν τους είναι πλέον χρήσιμοι.
7. Γι ατούς πολιτισμός είναι η υγεία και η παιδεία να μετατρέπεται σε εμπόρευμα και να αγοράζεται από όσους έχουν χρήματα.
8. Γι αυτούς πολιτισμός είναι οι εργαζόμενοι να είναι αποκλεισμένοι εξ’ αντικειμένου (ωράρια εργασίας, ανεργία, χαμηλοί μισθοί) από τα προϊόντα και τα επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού και να ασχολούνται με το πολιτισμό μόνο οι πλούσιοι.
9. Αυτό το βρώμικο πρόσωπο θέλουν να κρύψουν πίσω από φανφάρες και εκδηλώσεις για τις δήθεν πολιτιστικές πρωτεύουσες. Θέλουν να κρύψουν ότι αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό που ταιριάζει σε υπάνθρωπους στην απολίτιστη προϊστορία του ανθρώπου.
10. Στεκόμαστε απέναντι στον πολιτισμό που αντιπροσωπεύουν οι κυρίαρχες τάξεις στην ευρωπαϊκή ένωση και στη χώρα μας και θέλουμε να αποκαλύψουμε το πραγματικό τους πρόσωπο.
11. Αναδεικνύουμε τον πολιτισμό του εργαζόμενου ανθρώπου του μόχθου, τον πολιτισμό της πραγματικής πολιτισμένης ιστορίας της ανθρωπότητας που αγωνίζεται να ανατείλει.
12. Στον πραγματικό ανθρώπινο πολιτισμό που:
η εργασία θα είναι δικαίωμα του καθένα και υποχρέωση της πολιτισμένης κοινωνίας να την παρέχουν σε όλους.
ο παραγόμενος πλούτος θα ανήκει σε όλη την κοινωνία, θα κατανέμεται δίκαια στον καθένα ανάλογα με την εργασία του.
Η υγεία η παιδεία θα είναι κοινωνικά αγαθά, θα παρέχονται δωρεάν και θα απαγορεύεται η εμπορευματοποίηση τους.
Όπου όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν το χρόνο, τα μέσα και την υλική υποστήριξη να ασχολούνται και να παράγουν πολιτισμό.

Με αφετηρία τις παραπάνω αναφορές μας – που δεν αποτελούν κατ’ αρχήν προαπαιτούμενο, σας καλούμε σε σύσκεψη-συζήτηση την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 στις 20:00 στην Στοά Σάρκα-2ος όροφος, αίθουσα Νομαρχ. Αυτ/σης, ώστε να συζητήσουμε πως μπορούμε να συντονίσουμε την δράση μας κόντρα στην επίσημη προσπάθεια εκμαυλισμού και προπαγάνδας με αφορμή τον θεσμό της «πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: