Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ -ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ-ΔΗΜΩΝ

Κατέληξε, ύστερα από 4 μήνες νοσηλείας σε κώμα, ο 35χρονος εργαζόμενος, απασχολούμενος στα προγράμματα «κοινωφελούς» εργασίας του δήμου Μεγάρων, Γεώργιος Σταμέλος. Ο θάνατος του εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, προήλθε έπειτα από σοβαρό τραυματισμό του εν ώρα εργασίας πέφτοντας από απορριμματοφόρο κάτω από αδιευκρίνιστες μάλιστα συνθήκες. Κι όλα αυτά τη στιγμή που απασχολούνταν στο συγκεκριμένο πόστο χωρίς σύμβαση οδοκαθαριστή ενώ δούλευε τη νύχτα εκτός του καθορισμένου ωραρίου εργασίας του.

Το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά συνήθη κανόνα για τους εργαζόμενους στην «κοινωφελή» εργασία και πάγια πρακτική για τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών. Οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν φθηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό που καλύπτουν όποιο κενό υπάρχει στους δήμους τη στιγμή μάλιστα που αντιμετωπίζονται σαν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Εργάζονται τις ίδιες ώρες, στα ίδια πόστα αλλά με διαφορετικές συμβάσεις και μισθούς, εκτός εργατικού δικαίου, χωρίς ατομικά μέσα προστασίας, με κίνδυνο τελικά της ίδιας της υγείας και της ζωής τους.
Ο θάνατος του εργαζόμενου, βέβαια, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά ενώνεται με τη γραμμή αίματος των νεκρών των ΕΛΠΕ, του εργαζομένου στο ορυχείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα αλλά και με τους ανώνυμους εκατοντάδες νεκρούς που οι επίσημες στατιστικές δεν αποκαλύπτουν. Αποτελεί την τραγική συνέχεια στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, εξαιτίας, τόσο της έλλειψης των στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας όσο και της εντατικοποίησης της εργασίας λόγω των τεράστιων κενών που υπάρχουν σήμερα στους δήμους, αποτέλεσμα των απολύσεων και της μνημονιακής πολιτικής.Υπεύθυνη για το εργοδοτικό αυτό έγκλημα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενώ γνώριζε για το πλήθος των αυθαιρεσιών, δεν ενεργοποίησε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να μην κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των εργαζόμενων. Είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που προσπαθεί να πείσει ότι η Κοινωφελής Εργασία είναι παράδεισος μπροστά στα voucher του ιδιωτικού τομέα εξαγγέλλοντας νέα προγράμματα 100.000 και 150.000 θέσεων σκλαβιάς μέσα στον επόμενο χρόνο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση που σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει προσπαθώντας να δώσει ανθρώπινο πρόσωπό στις πιο απάνθρωπες συνθήκες δουλείας!
Είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες που αποδέχονται τη συνέχιση της λειτουργίας τους, δεν απαιτούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθιερώνουν τις εργασιακές σχέσεις της ανακύκλωσης ανέργων. Είναι ο ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου υλοποιούνται τα προγράμματα, που σε ρόλο μεσάζοντα ενοικιάζει φθηνό εργατικό στους δήμους. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι η κυβέρνηση που συνεχίζει ακάθεκτη την ίδια πολιτική της εξαθλίωσης που ακολούθησαν και οι προηγούμενες, η Ε.Ε. και οι πολιτικές της που θεσμοθετούν τον εργασιακό μεσαίωνα και προωθούν αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα πεδία της ζωής μας.
Δεν θα ανεχθούμε τον έγκλημα εις βάρος του συναδέλφου μας. Δε θα παίξουμε με τη ζωή μας!
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ




Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ανυπότακτο Χαϊδάρι
Ανταρσία - Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην κ. Μακεδονία
Ανταρσία στο Αιγαίο
Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την ανατροπή
Ανταρσία στα Χανιά
Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης
Ανυπόταχτη Καισαριανή-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
Ανυπότακτη Πετρούπολη
Ανυπόταχτη Πόλη στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού
Ανυπόταχτη Καισαριανή- Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
Ανυπότακτο Αγρίνιο
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά - Ανταρσία στο λιμάνι
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στην Δυτική Ελλάδα
Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα
Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή
Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας
Εκτός Πλάνου- Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης
Εκτός Σχεδίου –Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Νέας Ιωνίας
Εκτός των Τειχών –Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Αμαρουσίου
ΜΑΡΙΔΑ-Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη ανατροπής Δάφνης-Υμηττού
Μέτωπο Ρήξης Ανατροπής Δήμου Θέρμης
Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο- Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση
Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια: