Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2016

Ομιλία του Χρήστου Πατσούρα στην συνεστίαση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ» και της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΗΠΕΙΡΟ»

 24/03/2016 στα Λιθαρίτσια

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,
Σας καλωσορίζω στην αποψινή συνεστίαση των κινήσεων της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΗΠΕΙΡΟ» και της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ».
Βιώνουμε μια κοινωνική πραγματικότητα αρκετά δύσκολη. Η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της Ε.Ε., του ΔΝΤ, τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, οι συνεχείς αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, με σημείο κατατεθέν το τελευταίο διάστημα την αντιδραστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και γενικά για τα φτωχά και μικρομεσαία λαϊκά στρώματα. 

Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2016

Ανακοίνωση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ» και της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΗΠΕΙΡΟ» για το προσφυγικό

Γιάννενα, 10/03/2016
Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων αναφορικά με τους πρόσφυγες. Αναμένεται το επόμενο διάστημα όχι μόνο να συνεχιστούν οι διελεύσεις προσφύγων, αλλά και να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός όσων εγκλωβίζονται στη χώρα.
Οι προσφυγικές ροές είναι θλιβερό επακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που συνεχίζονται ακατάπαυστα στη πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας.