Κυριακή, Μαρτίου 29, 2009

«Ένα ευτυχές γεγονός» από το ΔΗΠΕΘΕ


η φωτογραφία είναι από το σαιτ : http://plykogiannis.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Μπακόλας ανέφερε ότι το έργο γράφτηκε το 1970 και ήταν γέννημα της περιόδου του 1968 (Γαλλικός Μάης και Ανατολική Ευρώπη) και τα γεγονότα μοιάζουν με τα πρόσφατα του Δεκεμβρίου στην Ελλάδα. Το έργο είναι μια σκληρή σάτιρα, αλλά με στοιχεία κωμωδίας και χαράς την οποία θα επιχειρήσουν να μεταδώσουν στο κοινό.

Να μην παραπέμψουν στα ιστορικά «Δεκεμβριανά» αυτά που θυμίζει το έργο, αφορούν άλλη χώρα και δίνονται με σατιρικό τρόπο σημείωσε ο εκ των ηθοποιών Γιώργος Νάκος και τόνισε την ανάγκη η νέα γενιά να στηρίξει το θεσμό των ΔΗΠΕΘΕ.


Πρόκειται για το « Ένα ευτυχές γεγονός» (The fortunate event) , γραμμένο το 1971 από τον Slavomir Mrozek. Ο συγγραφέας έχοντας γεννηθεί στην Πολωνία το 1930 και βιώσει τη φρίκη του Δευτέρου Παγκοσμ
ίου Πολέμου με όλα τα παρεπόμενά του, κοινωνικές συγκρούσεις, φτώχια, διώξεις κ.λ.π. δεν κρύβει τα τραύματα της γενιάς του, την αντίθεσή του στον πόλεμο και στην άσκηση της βίας, σωματικής και ψυχολογικής, που αλλοτριώνει τις ανθρώπινες σχέσεις. Μέσα από το ευτυχές γεγονός της έλευσης ενός παιδιού σε μια οικογένεια μεγαλοαστική, ξεδιπλώνονται τα προβλήματα και λάθη όλων των μορφών εξουσίας που προκύπτουν από τη διαδοχή των γενεών μέσα από την ανταγωνιστική διάθεση του παλιού με το καινούργιο. Το πικρό χιούμορ αλλά και τον σκεπτικισμό του έργου παρουσιάζει με την σκηνοθετική του ματιά ο Γ. Μπακόλας, δίνοντας την ευκαιρία στους ταλαντούχους ηθοποιούς του να παρουσιάσουν το έργο με νεανική φρεσκάδα αλλά και τη σοβαρότητα που του αρμόζει, ξεδιπλώνοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το υποκριτική τους τέχνη.


Τους ρόλους του έργου κρατούν ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Γιώργος Νάκος, η Χριστίνα Μωρόγιαννη, ο Λεωνίδας Χρυσομάλης, ο Νίκος Σφαιρόπουλος και ο Βασίλης Γουργούλης, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια φτιάχνει η Ιουλία Σταυρίδου και τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο Δημήτρης Θεοχάρης.

Οι ώρες των παραστάσεων είναι:

Κάθε Τετάρτη στις 8 μμ (λαϊκή απογευματινή)

Κάθε Κυριακή στις 8 μμ

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9.15

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ το κανονικό, 8 ευρώ (Κάθε Τετάρτη), 5 ευρώ (Μαθητές, Φοιτητές, Μέλη ΚΑΠΗ)

Το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν δύο γενικές δοκιμές, τις οποίες εκτός των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, μπορεί ελεύθερα να τις παρακολουθήσει το κοινό.

Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει το Σάββατο 4 Απριλίου






2 σχόλια:

p.lykogiannis είπε...

Γράψε τουλάχιστον από που δανείστηκες τη φωτογραφία αγαπητέ μου φίλε!

drasy-norasy είπε...

ok εχεις ενα δίκαιο: η φωτογραφία είναι απο: http://plykogiannis.blogspot.com/2009/03/blog-post.html