Παρασκευή, Ιουλίου 02, 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Δελτίο τύπου


Πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα σύσκεψη μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής και Δημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης (ΝΟ.Ρ.Α.ΣΥ-Δ.Ρ.Α.ΣΥ). Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η δημοτική κίνηση «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Πρέβεζας», η νομαρχιακή κίνηση «Θεσπρωτίας της Αντίστασης και του Αγώνα» και πρωτοβουλία πολιτών από την Άρτα.
Πριν τη σύσκεψη προηγήθηκαν συναντήσεις σε όλους τους νομούς της Ηπείρου. Παρά τη διαφορετική προσέγγιση για τον χαρακτήρα της επίθεσης κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ και του αναγκαίου μετώπου ενάντια στην επερχόμενη βαρβαρότητα αλλά και της αναγκαιότητας ή όχι ενός πολιτικού προγράμματος πάλης ως απάντηση στην καπιταλιστική κρίση, στη σύσκεψη αποφασίστηκε:
1) η συμβολή στην οργάνωση των κινητοποιήσεων ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης και όλου του αντιδραστικού συνασπισμού εξουσίας
2) η συνέχιση αποκάλυψης του αντιδραστικού χαρακτήρα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
3) η προσπάθεια για την εκλογική παρέμβαση σε δήμους της περιοχής
4) η εκλογή 9μελούς γραμματείας της πρωτοβουλίας για τον συντονισμό της συζήτησης δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς σε πανηπειρωτικό επίπεδο αλλά και την παρουσίαση σχεδίου διακήρυξης για τις εκλογές του Νοεμβρίου το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.
1/7/2010
Η γραμματεία της πρωτοβουλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: