Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

Ντροπή και αίσχος έφτασαν στο σημείο να κόψουν τα δωρεάν και τα μειωμένα εισιτήρια από τα ΑΜΕΑ…

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης που δεν ανανέωσε τις συμβάσεις και δεν πλήρωσε τα ΚΤΕΛ για το 2009. 



Καθώς και του ανοικτού εκβιασμού των ίδιων των ΚΤΕΛ  που χρησιμοποιούν κυνικότατα τα ΑΜΕΑ ως όμηρους στην οικονομική διαφορά που έχουν με  το υπουργείο.

Και όλα αυτά σε μια πολιτική συγκυρία που η πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ πλήττει βάναυσα τις πιο αδύνατες κοινωνικές ομάδες όπως είναι τα ΑΜΕΑ.  

Ακόμη και αν από σήμερα επανέλθει το καθεστώς της δωρεάν μετακίνησης  στα αστικά και του μειωμένου εισιτήριου στα υπεραστικά είναι κοινωνικά απαράδεκτο και δείχνει στοιχεία κοινωνικού κανιβαλισμού που έστω και για μια μέρα τα ΑΜΕΑ έγιναν τα αθώα θύματα οικονομικών διαφόρων και πολιτικής αναλγησίας.

 Ενώ φοβόμαστε πως δεν πρόκειται να επανέλθει τουλάχιστον σύντομα, κτυπώντας το επίπεδο διαβίωσης των ΑΜΕΑ. Για αυτό το λόγο άμεσα πρέπει να πάρουν θέση οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς… Να στηριχτεί η πρόταση της ΕΣΑΜΕΑ- της ομοσπονδίας των ΑΜΕΑ- για ανυπακοή των ΑΜΕΑ στο να μην πληρώνουν εισιτήριο, μόνο που αυτή δεν φτάνει και δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική στο βαθμό που μιλάμε για ευπαθής ομάδες.       

Άμεσα να επανέλθει το καθεστώς  της δωρεάν μετακίνησης  στα αστικά και του μειωμένου εισιτήριου στα υπεραστικά. 







Να διευρυνθούν τα κοινωνικά δικαιώματα των ΑΜΕΑ. Να εξασφαλιστούν τα εργατικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Να αυξηθούν αντί να μειωθούν οι  συντάξεις και τα  κοινωνικά επιδόματα εξασφαλίζοντας μια πιο αξιοπρεπή ζωή στα ΑΜΕΑ       

Ιωάννινα 1 Ιούλη 2010
ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: