Παρασκευή, Ιουλίου 23, 2010

Τα ΜΑΤ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – Η ιστορία επιλαμβάνεται σαν φάρσα αλλά η τραγωδία παραμένει….



Στο Ελληνικό τα ΜΑΤ της Γεωργακοπούλου- Μπάστα και του Σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ αντικατέστησαν τα ΜΑΤ του Πανοζάχου και της ΝΔ. Η εξουσία του κράτους και του κεφαλαίου ξαναχρησιμοποίησε την γυμνή βία για να εφαρμόσει την πολιτική της για να φτιαχτεί μια πιο μοντέρνα «Δουρούτη» στο Ελληνικό. Μια απόφαση καθαρά πολιτική που στερείτε κάθε είδους επιστημονικών κριτηρίων, μια απόφαση με το «έτσι θέλω» γιατί πίσω μου έχω τα ΜΑΤ και τον «τσαμπουκά» της εξουσίας.

Σίγουρα το αίσχος της «Δουρούτης» έπρεπε να είχε τελειώσει εδώ και καιρό αλλά είναι άδικο και αναποτελεσματικό το αίσχος της «Δουρούτης» να αντικατασταθεί από το αίσχος των ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, γιατί εκεί θα μπορούσε να γίνει μια νέα μοντέρνα χωματερή με το λιγότερο πολιτικό κόστος.

Η λύση έπρεπε και πρέπει να βρεθεί άμεσα. Μόνο που αυτό περνάει μέσα από την συγκρότηση μιας δύναμης των ενεργών πολιτών που άμεσα θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, αναγνωρίζοντας αυτά τα «κοινά» που ενοποιούν διαφορετικούς τόπους και όχι αυτά που τους χωρίζουν.

Για να βρεθεί λύση πρέπει να εκλείψουν τα φαινόμενα μια περιοχή να αντιδικεί με μια άλλη, όπως συνέβη με την περίπτωση του Δήμου Μπιζανίου και Ελληνικού. Όσο θα υπάρχει διάσπαση και διαχωρισμός των «κάτω», τόσο τα ΜΑΤ, οι τοπικοί άρχοντες και οι κυβερνήσεις θα κάνουν ότι θέλουν.

Ενώ μόνο μέσα σε αυτά τα πλαίσια μιας μαχόμενης κοινότητας των «κάτω» μπορούν και τα επιστημονικά εργαλεία να λειτουργήσουν συνθετικά υπηρετώντας το «κοινό» καλό και όχι τις επιδιώξεις του διαχωρισμένου κόσμου της καπιταλιστικής εξουσίας.

Ιωάννινα 23/7/10

ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: