Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

Η αντίσταση και η αποφασιστικότητα μας τους έχει τρομάξει.

Όπως έδειξε άλλωστε και η αναβολή της Γενικής συνέλευσης που είχε ως στόχο να αλλάξει το καταστατικό για να μπορεί εύκολα να πουληθεί η ΔΩΔΩΝΗ
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΠ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ





Παπανδρέου για ΔΩΔΩΝΗ:

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΕ ΘΕΛΕΙ …ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!
Η αντίσταση και η αποφασιστικότητα μας τους έχει τρομάξει.
«Στάχτη» στα μάτια των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ αποτελούν οι δηλώσεις Παπανδρέου και τοπικών παρατρεχάμενων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας.
Με απύθμενο θράσος- λες και μίλαγε σε ιθαγενείς- ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, το παίζουν «καλοί» και εμφανίζουν ως «κακό» τον πρόεδρο της ΑΤΕ, που θέλει να πουλήσει τις μετοχές ενώ αυτοί «αντιστέκονται». Την ίδια ώρα, φυσικά, έχουν συμφωνήσει τα πάντα με την τρόικα στα πλαίσια του μνημονίου! Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται;
Ο πρωθυπουργός κατά την σιδερόφραχτη επίσκεψή του στην Άρτα μίλησε για αγορά των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ από τους συνεταιρισμούς εννοώντας μάλλον τις διαλυμένες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών ή τους ίδιους τους κτηνοτρόφους.
ΜΙΛΗΣΕ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΔΩΔΩΝΗ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ. Η ΔΩΔΩΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΗΔΗ!
Όσον αφορά το «κλείσιμο του ματιού» προς τις διοικήσεις των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ), μάλλον ο στόχος του είναι η πολύ μεγάλη περιουσία τους. Ξέρουν, δηλαδή, ότι οι ΕΑΣ ως πελατειακές επιχειρήσεις, έχουν ανθρώπους που μπορούν να κάνουνε τη «βρώμικη δουλειά», μιας και όλοι αυτοί διαλύσανε το συνεταιριστικό κίνημα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας κυρίαρχης ομάδας αγροτοκτηνοτρόφων και εργαζομένων στο εσωτερικό τους, εφαρμόζοντας πιστά πολιτικές σε βάρος της πλειοψηφίας των αγροτοκτηνοτρόφων στη περιοχή.
ΔΕ ΤΣΙΜΠΑΜΕ
Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια κρατικοσυνεταιριστική ΔΩΔΩΝΗ με κοινωνικό έλεγχο ενταγμένη σε ένα ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων με κρατική ΑΤΕ. Θέλουμε εταιρείες σαν τη ΔΩΔΩΝΗ παντού σε όλη τη χώρα.
Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλου του εργαζόμενου λαού. Πρόκειται για ένα αγώνα που αναδεικνύει και υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια των κτηνοτροφών. Υπερασπίζεται την συνεταιριστική λογική που παράγει κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα, ενάντια στην πολιτική των πολυεθνικών και των χρηματιστηρίων, των καρτέλ, την πολιτική της οικονομίας της αγοράς και των ιδιωτικοποιήσεων.
Είναι αγώνας απέναντι στην διοίκηση της ΑΤΕ που κερδίζει από τον κόπο των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αντί να τους ενισχύει ποικιλοτρόπως. Όπως θα μπορούσε μέσω του «εργαλείου» που λέγεται ΔΩΔΩΝΗ. Που θα μπορούσε να ενισχύσει αποτελεσματικά τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής. Είναι αυτή η διοίκηση που σε συνεργασία με την κυβέρνηση μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας κάνοντας δώρο όλη την υποθηκευμένη γη σε ξένα ή ντόπια ιδιωτικά συμφέροντα.
Είναι αγώνας απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που χαρίζει δισεκατομμύρια στις τράπεζες για να συνεχίζουν το φαγοπότι τους, αντί να τα δώσουν στους αγροτοκτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους για να ζήσουν αξιοπρεπώς και για να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα σε μια περίοδο δύσκολη για το λαό. Έτσι ώστε να πληρώσει το «μάρμαρο» ο εργαζόμενος λαός, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και όχι αυτοί που φταίνε. Εμείς γνωρίζουμε και δεν ξεχνάμε ποτέ πως κάθε παραχώρηση προς τον λαό, την εργατιά και την αγροτιά κατακτήθηκε με αγώνες , θυσίες και συχνά και με αίμα!!!
Είναι αγώνας απέναντι στην πολιτική της Ε.Ε. που προωθεί την συγκεντροποίηση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κεφαλαίου σε λίγα χέρια. Στόχος της είναι η διάλυση της φτωχομεσαίας αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής μέσω της πλήρης παράδοσης της ΔΩΔΩΝΗΣ, των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων σε αυτή, στο βίαια αναπτυσσόμενο αγροτοδιατροφικό καρτέλ τροφίμων.
Συνεχίζουμε με ένα μάχιμο - αγωνιστικό μέτωπο εργαζόμενων- αγροτών για την διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών. Για μια ζωή που μας αξίζει ενάντια στη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν. Όλοι την Τετάρτη 3/8 στη συνέλευση των μετόχων για να μην αλλάξει το καταστατικό.

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ .ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: