Τρίτη, Ιουνίου 24, 2014

Δεν είναι λαϊκισμός είναι κοροϊδία

Δεν είναι έκπληξη ότι η δημοτική αρχή δεν τήρησε την υπόσχεση για φτηνότερη αποχέτευση. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σύμβουλοί της κοροϊδεύουν τους πολίτες, τους ίδιους που πριν από λίγο καιρό τους ξαναέστειλαν με την ψήφο τους στο δημοτικό συμβούλιο.


Δεν φταίει όμως ο «λαϊκισμός» ή κάποια «ασυνεννοησία», αλλά ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά την πόλη η δημοτική αρχή. Την ίδια ώρα που ένας δημοτικός σύμβουλος «εξεγείρεται» μόνο για τη «γειτονιά» του και ζητάει μικρότερα τέλη, ένας άλλος προτείνει την παραχώρηση των απορριμμάτων σε ιδιώτες και όλοι μαζί εγκρίνουν.
Χαμένοι και στις δύο περιπτώσεις είναι οι πολίτες που και αποχέτευση θα πληρώνουν ακριβά και απορρίμματα, χωρίς να απολαμβάνουν αντίστοιχες υπηρεσίες.

Λύση υπάρχει. Είναι οι μαζικές προσλήψεις εργαζόμενων στην καθαριότητα για να μην παραχωρείται καμία υπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, είναι η μείωση και ελαχιστοποίηση των δημοτικών τελών και η αυστηρή χρήση τους για τις ανάγκες των πολιτών.
 Να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη οι άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι ΑμεΑ. Να μειωθούν δραστικά τα δημοτικά τέλη στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους.

 Καθόλου λαϊκισμός δεν είναι αυτές οι προτάσεις, είναι απόλυτα αναγκαίες. Λαϊκισμός είναι να αντιδράς για προσωπικό σου εκλογικό όφελος και την επόμενη ώρα να ψηφίζεις παραχωρήσεις σε ιδιώτες.

Λαϊκισμός είναι και το επιχείρημα που ακούστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δήθεν όσοι αντιδρούν για τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν αντιδρούν για τη διενέργεια έργων από εργολάβους.
Φτηνή λασπολογία εκ μέρους της δημοτικής αρχής που θα έπρεπε να ξέρει ότι σε αυτή την κατηγορία επιχειρημάτων συγκαταλέγεται και το «τι χρειαζόμαστε τους δημοτικούς συμβούλους, να προσλάβουμε ιδιώτες να κάνουνε τη δουλειά».

Ιωάννινα 24/6/2014


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: