Παρασκευή, Ιουνίου 27, 2014

Απόφαση Γενικής συνέλευσης παρατάξεων

Τα μέλη και οι φίλοι των παρατάξεων Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο(τοπική κίνηση Ιωαννίνων) και Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή σε κοινή γενική τους συνέλευση και ύστερα από ένα πλούσιο διάλογο, αναλύοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, συντάσσοντας ένα σχέδιο δράσης,  αποφάσισαν:    

1.  Η παράταξη που έκφρασε κατά κύριο λόγο τα επιχειρηματικά συμφέροντα της αστικής τάξης στην περιοχή της Ηπείρου (παράταξη Καχριμάνη) παρά την βάρβαρη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι κατάφερε να πάρει απόλυτη πλειοψηφία και να εγκλωβίσει για διάφορους λόγους μεγάλο ποσοστό εργαζομένων της περιοχής.

2. Στο Δήμο Ιωαννιτών  οι παρατάξεις Μπέγκα-Γκόντα εκφράζοντας η κάθε μια διαφορετική ομάδα επιχειρηματικών συμφερόντων της πόλης και η αντιπαλότητά τους οφειλόταν ακριβώς στο ποια ομάδα συμφερόντων θα υπερισχύσει στην διοίκηση της πόλης, κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα μεγάλο ποσοστό στήριξης από τους εργαζόμενους


3. Ο εγκλωβισμός τμημάτων εργαζομένων και φτωχών μικρομεσαίων στρωμάτων στις παρατάξεις της αστικής τάξης αντικατοπτρίζει την ηγεμονία-κυριαρχία της αστικής ιδεολογίας όπως αυτή εκφράζεται με την επιρροή της αστικής προπαγάνδας, τις πελατειακές σχέσεις εξουσίας, τους αρνητικούς ακόμη συσχετισμούς δύναμης ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους εκμεταλλευτές εργοδότες. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι και το εμπόριο ελπίδας από την μεριά της αστικής τάξης ότι η κατρακύλα της ανεργίας και της φτώχειας θα σταματήσει όπου νάναι.
Το γεγονός αυτό είναι προσωρινό καθώς η ελπίδα αυτή με μαθηματική ακρίβεια θα αποδεικνύεται καθημερινά μια μεγάλη απάτη.
Ήδη από την Δευτέρα των εκλογών περίμεναν τους εργαζόμενους οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ύδρευσης-αποχέτευσης, οι ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα και στην ΟΑΣΗ,  και τα μαντάτα για νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

4. Ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μέρος δυσαρέσκειας των εργαζομένων και των φτωχών μικρομεσαίων στρωμάτων οδηγείται στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας την αυταπάτη για εύκολες λύσεις ανακούφισης εντός του συστήματος με την λογική της ανάθεσης των συμφερόντων στους «ειδικούς» χωρίς ιδιαίτερες συγκρούσεις με τα αστικά-καπιταλιστικά συμφέροντα.
       Με βάση δε το γεγονός ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δίνει καθημερινά δουλοπρεπή διαπιστευτήρια σε ευρωπαϊκή ένωση και αστική τάξη για πίστη στο ΝΑΤΟ και τους ευρωθεσμούς, η εμπιστοσύνη αυτή των εργαζομένων μπορεί να αποτελέσει πλήγμα για τα συμφέροντα τους και να δώσει το «φιλί της ζωής» σ΄ ένα αστικό πολιτικό κομματικό σύστημα που παραπαίει ανάμεσα στην διαφθορά, την ανυποληψία και την υποτέλεια

5. Τόσο ο εγκλωβισμός των εργαζομένων και των φτωχών μικρομεσαίων στρωμάτων στις παρατάξεις της αστικής τάξης όσο και η διοχέτευση του μεγαλύτερου μέρους της δυσαρέσκειας σε μεταρρυθμίσεις εντός του συστήματος  (ΣΥΡΙΖΑ) δείχνει ότι ακόμα η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχουν εμπιστοσύνη στις δικές τους δυνάμεις ώστε να βρουν τον τρόπο να εκφράσουν αυτοτελώς τα ταξικά τους συμφέροντα σε πολιτικό επίπεδο.

6. Οι παρατάξεις μας προσπαθώντας να δημιουργήσουν ακριβώς ένα μέτωπο αντικαπιταλιστικής ανατροπής  και έκφραση των ταξικών συμφερόντων των εργαζομένων και των φτωχών μικρομεσαίων στρωμάτων συγκέντρωσαν ικανό αριθμό αγωνιστών που μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για μια μεγάλη αντικαπιταλιστική ενωτική συσπείρωση στους αγώνες που έρχονται μπροστά.

7. Στα μέτωπα πάλης που είναι ήδη ανοικτά γα τους εργαζόμενους και τα φτωχά μικρομεσαία στρώματα είμαστε σίγουροι ότι θα χτίσουμε μαζί ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα αντικαπιταλιστικής ανατροπής που θα αφαιρέσει την πρωτοβουλία και την εξουσία από τα επιχειρηματικά συμφέροντα στη περιοχή μας  (που αποτελούν πρακτικά μια πολύ μικρή μειοψηφία), θα εκφράσει τα συμφέροντα της πλατιάς πλειοψηφίας των εργαζομένων ώστε:

Ø  Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου πλούτου

Ø  Η εκμετάλλευση του υπόγειου υδάτινου πλούτου να φύγει από τα χέρια των επιχειρηματικών συμφερόντων, να περάσει στα χέρια των δημοτών με την δημιουργία κρατικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με εργατικό δημοκρατικό  έλεγχο

Ø  Η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής να γίνει υπό καθεστώς κρατικοκοινωνικής ιδιοκτησίας και όχι να γίνουμε σκλάβοι-δουλοπάροικοι στον τόπο μας

Ø  Να σταματήσει το αίσχος της εκμετάλλευσης με τις πεντάμηνες συμβάσεις – σταθερή, μόνιμη εργασία και αξιοπρεπή αμοιβή για όλους τους εργαζόμενους

Ø  Καμία παραχώρηση σε επιχειρηματικά συμφέροντα . συγκομιδή απορριμμάτων από τους Δήμους με προσλήψεις εργαζομένων. Διαχείριση των απορριμμάτων  από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας με εργατικό δημοκρατικό  έλεγχο.
Όχι ιδιωτικοποίηση της ΟΑΣΗΣ αλλά λειτουργία της σαν λαϊκό καφενείο υπό την ευθύνη του Δήμου


Ø  Να σταματήσουμε το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα των δημόσιων εκτάσεων που είναι δική μας περιουσία.
Καμία παραχώρηση δημόσιας έκτασης.
Δημιουργία αθλητικού-ψυχαγωγικού πάρκου στο χώρο του Βελισάριου

Ø  Σχεδιασμός της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής και εκμετάλλευση του πλούτου όχι για τα κέρδη των λίγων αλλά για τα συμφέροντα  της πλειοψηφίας των εργαζομένων και των φτωχών μικρομεσαίων στρωμάτων.
Για μόνιμη-σταθερή εργασία και αμοιβές για αξιοπρεπή ζωή για όλους τους εργαζόμενους.
Για μας η ΔΩΔΩΝΗ παραμένει περιουσία των αγροτών και εκεί πρέπει να επανέλθει

Ø  ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Όλος ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν
Μπροστά στη λαίλαπα που έρχεται και απειλεί τις ζωές και την αξιοπρέπεια δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα εκτός από τις αλυσίδες μας.
Έχουμε να κερδίσουμε έναν κόσμο ολόκληρο


Ιωάννινα  Δευτέρα 23-6-2014
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή
Δημοσίευση σχολίου