Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2014

Μετά τις εκλογές, η χειρότερη «καταιγίδα»!

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ περίμενε να περάσουν οι εκλογές έχοντας ήδη το σχέδιο της επόμενης μέρας.
Ξύλο στις καθαρίστριες που περιμένουν να εφαρμοστεί η απόφαση δικαστηρίων υπέρ τους, αλλά ο Στουρνάρας δεν το επιτρέπει.
Νέα μέτρα, τα οποία θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο με τις προτάσεις των «κοινωνικών συμμάχων» της κυβέρνησης, δηλαδή των επιχειρηματικών συμφερόντων και του κεφαλαίου. Ήδη, ζητάνε επιπλέον μείωση επικουρικών συντάξεων.

Ιδιωτικοποιήσεις παντού. Στα Γιάννενα, βγάζουν στο σφυρί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ το μέτωπο της λίμνης με παραχωρήσεις «φιλέτων». Μετά τα Λιθαρίτσια και την Πεδινή, η κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά την οικονομική πολιτική του Πινοτσέτ και στα Γιάννενα.
Και οι τοπικοί άρχοντες τι λένε; Μισόλογα από τη δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση, δικαιολογίες και προφάσεις για να μην έρθουν σε σύγκρουση με τα κόμματα που τους στηρίζουν, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όσο για την Περιφέρεια, η παράταξη Καχριμάνη είναι σαφής, τώρα που κέρδισε τις εκλογές. Όλα στους ιδιώτες, όλα εναντίον των εργαζόμενων.
Δεν θα πάρουν ούτε χώμα, ούτε νερό. Ούτε μια πιθαμή από αυτή τη γη δεν θα τους πουληθεί!
Έχουμε επίγνωση ότι αυτό δεν θα το καταφέρουμε με συνθήματα τύπου «ψηφίζουμε και φεύγουν» στα οποία ολισθαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ (και φυσικά, κανείς δεν φεύγει). Η αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της γης και του νερού, θα γίνει με μαζικούς αγώνες, οργανωμένους από τα κάτω, από τους ανθρώπους της δουλειάς. Μαζί με τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της Spider που απεργούν και πρέπει να τους συμπαρασταθούμε ενεργά, μαζί με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ για την αντικαπιταλιστική ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: