Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΛΑΣΠΟΤΟΠΟ

Προς

Την Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων

Βενιζέλου 4

Ιωάννινα


Όπως γνωρίζετε η Γ Ίκκου ( περιοχή Λασπότοπου) δεν έχει συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης όπως και ο οικισμός ανατολικά της Μακαρίου, ο οποίος συνεχώς αναπτύσσεται, στον οποίο νέα κτίρια προστέθηκαν και προστίθενται, τα λύματα των οποίων συγκεντρώνονται σε στεγανούς και απορροφητικούς βόθρους. Οι επισκέπτες στην περιοχή το αντιλαμβάνονται αμέσως.


Ο Δήμαρχος στην τελευταία επίσκεψη στην περιοχή και συγκεκριμένα στην Γεννηματά μίλησε για ένα έργο πνοής για την πόλη που τελειώνει, το οποίο και θα οδηγεί τα αυτοκίνητα στα στενοσόκακα της Καλούτσιανης λόγω της μη συνέχειας. Οπότε θα χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ αυτοκινήτων, κάτι που άρχισε να γίνεται.

Στις ανακοινώσεις του ο Δήμαρχος δεν αναφέρθηκε στις συνδέσεις των οικιών με το δίκτυο αποχέτευσης για τις οποίες και μας είχαν πει, ότι έχουν σχέση με την κατασκευή της Γεννηματά.

Οι έχοντες στεγανούς βόθρους αναμένουν εναγωνίως την σύνδεση οι υπόλοιποι δεν πιέζουν γιατί γνωρίζουν ότι θα ανεβεί το κόστος διαβίωσης.

Εκείνο το οποίο ζητώ είναι να μου γνωρίσετε πότε θα συνδεθούμε με το δίκτυο αποχέτευσης, για να πνέει και στην περιοχή μας αέρας που δεν θα περιέχει τα συγκεκριμένα σωματίδια. Ο αέρας που αιωρείται σήμερα στην περιοχή μας περιλαμβάνει πολλά αιωρούμενα σωματίδια που προέρχονται από τους βόθρους, που προσβάλουν όλους ανεξαιρέτως και ιδίως τους νέους.

Καιρός είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες να πιέσουν στην υλοποίηση των διατάξεων υγείας στον οποίων είναι και αρμόδιες και να μην περιμένουν πότε θα αναπτυχθούν τα αντίστοιχα κινήματα, που θα τους αναγκάσουν να ασχοληθούν και τα οποία είναι καθηλωμένα προς το παρόν λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Πάντως η οικονομία της αγοράς στην εν λόγω περιοχή δούλεψε και δουλεύει οι Τράπεζες παίρνουν τα δάνεια, οι εργολάβοι πληρώθηκαν, ο Δήμος παίρνει τα δημοτικά τέλη, το κράτος μέσω της εφορείας τα δικά του και οι κάτοικοι της περιοχής όσον αφορά τις υποδομές διαβιώνουν σε συνθήκες δεκαετίας του 60.


Ιωάννινα 20.1.2009


Κώστας Λούκας

Κάτοικος Ιωαννίνων

Γ Ίκκου 5

45221

Ιωάννινα


Δεν υπάρχουν σχόλια: