Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2009

Με ψηλά το κεφάλι στα μπλόκα του αγώνα!

Τις μέρες αυτές η καρδιά κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης χτυπά στα μπλόκα του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Μπλόκα που στήθηκαν υπό το βάρος της συνεχιζόμενης, από τις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις, αντιαγροτικής κοινοτικής πολιτικής και των καταστροφικών της συνεπειών.
Το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, η συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια, η ερήμωση της υπαίθρου, η μετατροπή της χώρας από εξαγωγέα σε εισαγωγέα γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων και η όξυνση του λαϊκού διατροφικού προβλήματος, αναδεικνύουν ξεκάθαρα πλέον τις εγκληματικές ευρωενωσιακές πολιτικές επιλογές της άρχουσας τάξης και των κυβερνήσεών της.

Είναι από την άποψη αυτή τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον για τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των αγροτών που εκδηλώνεται από τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, των θιασωτών του ευρωμονόδρομου και της κοινής αγροτικής πολιτικής!

Η μαζική και αποφασιστική συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις καθώς και το εύρος της λαϊκής απήχησης και στήριξης των δίκαιων αιτημάτων τους, καταθορύβησε την κυβέρνηση που με παροχές ψίχουλα προσπάθησε να κατευνάσει τις αγωνιστικές τους διαθέσεις. Την ίδια στιγμή που απλόχερα χαρίζει στο μεγάλο κεφάλαιο τα δισεκατομμύρια τα βγαλμένα από τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού!

Περήφανη και αποστομωτική ήρθε η απάντηση από τη μικρομεσαία αγροτιά! Απέκρουσε τον κυβερνητικό εμπαιγμό και απαίτησε να της αποδοθεί εκείνο που δικαιωματικά της ανήκει: να μπορεί να ζήσει στη γη της με αξιοπρέπεια ικανοποιώντας τις σύγχρονες ανάγκες της.
Ανταπαντώντας η κυβέρνηση της ΝΔ, με μεθόδους δοκιμασμένους και δανεισμένους από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και διαθέτοντας τη στήριξη των μεγαλοαγροτών και των συμβιβασμένων συντονιστικών επιτροπών, επιχειρεί με εκβιασμούς απειλές και διώξεις να τρομοκρατήσει τους αγρότες και να υπονομεύσει τον αγώνα τους.

Τούτη την κρίσιμη ώρα που η αγροτιά παλεύει για την επιβίωσή της, τη στιγμή που όλο και πυκνώνουν τα σύννεφα της επερχόμενης σφοδρής οικονομικής κρίσης, είναι ανάγκη να οικοδομηθεί πλατύ μέτωπο αγωνιστικής συμπόρευσης και αλληλεγγύης των εργαζομένων της πόλης και της υπαίθρου, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της αγροτιάς και των σύγχρονων λαϊκών διατροφικών αναγκών, για την απόκρουση των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης.
Να πυκνώσουν οι γραμμές στα μπλόκα της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς για να ξεμπλοκάρουν οι λαϊκοί αγώνες!

Γενάρης 2009 ΔΡΑΣΥ ΝΟΡΑΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: