Κυριακή, Φεβρουαρίου 22, 2009

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΕΠΟΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ

ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.

Συμπληρώνονται φέτος 66 χρόνια από την ίδρυση της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νεολαίας, της θρυλικής ΕΠΟΝ.

Ήταν τότε που μέσα στο βαθύ σκοτάδι της κατοχής τα αδούλωτα νιάτα της πατρίδας μας, συνειδητοποιώντας την αναγκαιότητα της ενωτικής δράσης κατά του κατακτητή, προχώρησαν στη δημιουργία της ενιαίας νεολαιίστικης αντιστασιακής οργάνωσης που έμελλε να βάλλει τη δική της καθοριστική σφραγίδα στην σκληρή απελευθερωτική πάλη του ελληνικού λαού.


Το εγερτήριο σάλπισμα της ΕΠΟΝ συνέγειρε και συστράτευσε τις φλογισμένες για λευτεριά και κοινωνική δικαιοσύνη καρδιές της νεολαίας, στον τιτάνιο αγώνα του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου και του τιμημένου λαϊκού στρατού του ΕΛΑΣ.


Ο γεμάτος αυτοθυσία αγώνας της ΕΠΟΝ σηματοδοτεί διαχρονικά το δρόμο του χρέους και της προσφοράς για κάθε άνθρωπο που δεν συμβιβάζεται και δεν υποκύπτει στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων, που αγωνίζεται και προσδοκά έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους.


Επίκαιρα και διδακτικά όσο ποτέ άλλοτε είναι σήμερα τα μηνύματα της κορυφαίας αντιστασιακής νεολαιίστικης οργάνωσης προς τη νέα γενιά που καλείται να κρατήσει στιβαρά τη σκυτάλη της ενωτικής αγωνιστικής δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική λαίλαπα των συνασπισμένων δυνάμεων του διεθνούς κεφαλαίου και των κυβερνήσεών τους.


Το παράρτημα Εθνικής αντίστασης του νομού Ιωαννίνων και η νεολαία της ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ τιμώντας την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ και αποτίοντας φόρο τιμής στους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για τη λευτεριά οργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων από 21 μέχρι 23 Φλεβάρη:


Το τριήμερο αυτό το μουσείο της Εθνικής Αντίστασης, έναντι λαϊκής αγοράς Αγίας Μαρίνας, θα είναι ανοιχτό για το λαό της περιοχής από τις 10 έως 2μμ και από τις 5μμ έως 8μμ.

Την Δευτέρα 23 του Φλεβάρη και ώρα 12 πμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής στο μνημείο των εκτελεσθέντων ηρωικών Επονιτών Τσιάρα – Φίλιου – Τάτση, που βρίσκεται στην πλατεία εκτελεσθέντων της λεωφόρου Γράμμου.

Τη Δευτέρα 23 Φλεβάρη στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στη στοά Σάρκα.


Καλούνται οι εργαζόμενοι η νεολαία η ηρωική γενιά της Εθνικής Αντίστασης να πάρουν ενεργό μέρος στις εκδηλώσεις διατρανώνοντας τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα κατά των σύγχρονων κατακτητών.


Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης Ιωαννίνων.

Νεολαία ΔΡΑΣΥ- ΝΟΡΑΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: