Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΕ





Εχτές το πρωί στην συνέχεια του Σαββάτου το κράτος της παρακμής και της ξεφτίλας, το κράτος των Στρον Καν και Κόντων, η κυβέρνηση της οικονομικής χούντας του ΔΝΤ-ΕΕ-κεφαλαίου μεσω σεκιούριτι επιχείρησε να ελέγξει τους αγωνιζόμενους κτηνοτρόφους και εργαζόμενους. Η άμεση αντίδραση του κοινού αγωνιζόμενου μετώπου  κτηνοτρόφων- εργατών απέτρεψε την προληπτική κατασταλτική πολιτική και την διοίκηση να πατήσει πόδι στην επιχείρηση.  

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ
Η μαχόμενη και αταλάντευτη ενότητα των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων στην ΔΩΔΩΝΗ  για μια ακόμη φορά απέτρεψε την ποινικοποίηση και την καταστολή του αγώνα μας. Είναι αυτός ο ενωτικός αγώνας κτηνοτρόφων και εργαζομένων  που εγγυάται   την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ. 
Που εγγυάται  τιμές αξιοπρέπειας για τους παραγωγούς, κρατικές πολιτικές στήριξης της κτηνοτροφίας. Την επαναλειτουργία της ΣΒΕΚΗ. Την σωστή λειτουργία της ΖΩ-ΔΩ. Μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας μέσα στην Εταιρία. Μαζί μπορούμε να στείλουμε στον αγύριστο κάθε πολιτική απαξίωσης της εταιρίας, τη καταστροφή της κτηνοτροφίας και της εργασίας.
Έξαλλου όπως έδειξε και η πραγματικότητα τις τελευταίες 10 μέρες που η ΔΩΔΩΝΗ λειτουργούσε υπό κατάληψη, δίχως την διοίκηση του Στρον Κόντου, λειτούργησε πολύ καλυτέρα από την εποχή που υπήρχε η συγκεκριμένη διοίκηση που έχει βάλει σκοπό να απαξιώσει την ΔΩΔΩΝΗ.  
Και αυτό φαντάζει ολότελα φυσικό: Πέρα από τους παραγωγούς που προσφέρουν  την πρώτη ύλη, τους εργαζόμενους που προσφέρουν την εργασία τους και το καταναλωτικό κοινό, ιδιαίτερα της Ηπείρου, κανείς άλλος δεν είναι χρήσιμος..Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια διοίκηση που έχει ως στόχο την απαξίωση και το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ.
  
Μπορούμε και θα βαδίσουμε μαζί μέχρι την νίκη!!!!!
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ και ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ          


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ!

14-05-2010
 Απαράδεκτη η εισβολή των ΜΑΤ στην γαλακτοβιομηχανία και η σύλληψη των κτηνοτρόφων- Να μην επιτρέψουμε να επικρατήσει η κυβερνητική τρομοκρατία! 
Το Σάββατο (14/05) το πρωί, εισέβαλαν τα ΜΑΤ στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και συνέλαβαν τους κτηνοτρόφους που έκαναν κατάληψη εδώ και μια βδομάδα στα γραφεία της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας. Αμέσως επικράτησε αναστάτωση. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πλήθος εργαζομένων, κτηνοτρόφων αλλά και διάφοροι φορείς συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης. Κάτω από τη μαζική πίεση του κόσμου, τελικά, οι συλληφθέντες μετά από ώρα αφέθηκαν  ελεύθεροι. 
Οι κτηνοτρόφοι κατέλαβαν τα γραφεία της διοίκησης μην έχοντας άλλο τρόπο να προασπίσουν το δικαιώματά τους: καλύτερες τιμές στο γάλα, όχι στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και της ΑΤΕ, παραίτηση της τωρινής διοίκησης, η οποία με τη στάση της μεθοδεύει την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ και καταδικάζει την τιμή του γάλακτος μη δίνοντας καμία αύξηση (την ίδια στιγμή η εταιρεία έχει ανακοινώσει κέρδη!).

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ως εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα θα πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που στέκονται στο πλευρό των συναδέλφων στη ΔΩΔΩΝΗ και των κτηνοτρόφων της περιοχής που μάχονται να διασφαλίσουν το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους˙ και πρέπει να είμαστε μαζί τους από τη σκοπιά της μη ιδιωτικοποίησης της ίδιας της Αγροτικής Τράπεζας!

Είναι ξεκάθαρο ότι εκεί το πάνε!
 Για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας μας και να μην κατρακυλήσουν κι άλλο οι εργασιακές μας σχέσεις πρέπει να αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια ενάντια στο ξεπούλημα όλων των θυγατρικών της Αγροτικής.  Το ερώτημα τίθεται αμείλικτα: πώς θα διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Αγροτικής Τράπεζας όταν αυτή κόβει κάθε δεσμό με τον κόσμο της αγροτιάς και της κτηνοτροφία; Πολύ περισσότερο τη στιγμή που ο πληθυσμός των αγροτών και των κτηνοτρόφων μειώνεται ραγδαία με την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, τη στιγμή που η γη συγκεντρώνεται σε σύγχρονους «γαιοκτήμονες»-καπιταλιστές του χωριού (βλ. π.χ. στη Μανωλάδα, όπου στις καλλιέργειες φράουλας αυτοί οι τσιφλικάδες έχουν βάλει μέχρι και επιστάτες με όπλα να επιτηρούν τους μετανάστες εργάτες γης στα χωράφια!!!), τη στιγμή που η κτηνοτροφία γίνεται τομέας κερδοφορίας μεγάλων εταιρειών (με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και την ποιότητα του κρέατος), ποιο ρόλο θα έχει να παίξει η Αγροτική Τράπεζα σε ένα τέτοιο σκηνικό; 
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

το ζήτημα μπαίνει επιτακτικά: η Αγροτική Τράπεζα πρέπει να γίνει πλήρως δημόσια και να έχει όλες τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Με χορήγηση  χαμηλότοκων δάνειων για την ανάπτυξή τους (όχι θαλασσοδάνεια, κομματικών σκοπιμοτήτων), με προγράμματα για τη διεύρυνσή τους, εφαρμογή σύγχρονης τεχνογνωσίας ενίσχυση της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων τους, με τιμές στους παραγωγούς τέτοιες και με μόνιμη σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις που να τους διασφαλίζουν τη σύγχρονη ζωή που τους αρμόζει…

Αυτά, φυσικά, δεν μπορούν να γίνουν με την κυβέρνηση του Μνημονίου  και την ομοβροντία των αντεργατικών μέτρων που αυτή μαζί με Ε.Ε. και ΔΝΤ καθημερινά ανακοινώνουν!

Μπορούν, όμως, να γίνουν με το ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα - που αναπόσπαστο κομμάτι του είμαστε και εμείς- που θα πει το μεγάλο όχι στην καπιταλιστική κρίση που δεν δημιουργήσαμε και θα προτάξει την αλληλεγγύη και τον ανυποχώρητο αγώνα απέναντι στο τέλμα, την υποταγή και τη σύμπνοια που δείχνει μέχρι τώρα η συντριπτική πλειοψηφία του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος!

Καλούμε τη διοίκηση του σωματείου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα (ΣΕΑΤΕ) να έρθει σε άμεση επικοινωνία και συντονισμό με την επιτροπή αγώνα στη ΔΩΔΩΝΗ. Να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους τόσο σε αυτούς όσο και σε όλους τους συναδέλφους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, της ΖΩ.ΔΩ. της ΣΕΚΑΠ, που η διοίκηση της Αγροτικής τους πετάει στον εφιάλτη της ανεργίας ξεπουλώντας τις επιχειρήσεις αυτές!

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους ιδιαίτερα στην περιοχή της Ηπείρου να πάρουν την πρωτοβουλία και να συντονιστούν με τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους της ΔΩΔΩΝΗΣ.
 Δύσκολο ή εύκολο; Άλλος δρόμος δεν υπάρχει ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΙΔΙΑ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ! 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο Γ'ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΔΩΔΩΝΗ".ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ!!!ΞΕΧΝΑΕΙ(ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΧΙ ΗΛΙΚΙΑΣ)ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1993-2004.ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Ο ΕΞΥΓΧΡΟΝΙΣΤΑΡΑΣ!!!ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ? ΠΑΠΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.ΕΜΕΙΣ ΞΕΧΝΑΜΕ? ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΧΙ! ΟΙ ΜΑΟ-ΜΑΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!!

sufired είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΓΥΡΗ...