Τρίτη, Μαΐου 24, 2011

Ο Καλλικράτης θηλιά στο λαιμό του λαού! Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που δυναστεύει και ρημάζει τη ζωή μας!


Στους πέντε μήνες Καλλικρατικής τοπικής διοίκησης επιβεβαιώνεται με τρόπο αδιαμφισβήτητο ο αντιδραστικός της χαρακτήρας, αποκαλύπτεται και ομολογείται πλέον και από τους ίδιους τους θιασώτες της ο ρόλος της ως μηχανισμού στήριξης και εφαρμογής των αντιλαϊκών κατευθύνσεων  κυβέρνησης και ΕΕ.

Πράγματι  κατά την συζήτηση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για τον έλεγχο της υλοποίησης του προϋπολογισμού του πρώτου τριμήνου του 2011, αναδείχτηκε το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας εξαιτίας  των δραστικών κρατικών οικονομικών περικοπών προς τους  ΟΤΑ, καθώς και των παράνομων διαχρονικά παρακρατήσεων που έγιναν από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού.
Η δημοτική αρχή μπροστά στα αδιέξοδα των πολιτικών της επιλογών  ακολουθεί την αντιλαϊκή και χρεοκοπημένη πρακτική της προκατόχου της επιφυλάσσοντας νέες επώδυνες οικονομικές επιβαρύνσεις για τα πλατιά λαϊκά στρώματα του δήμου μας.
Ο αλόγιστος δανεισμός και το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας αποτελούν άμεση και ομολογημένη προτεραιότητά της για την κάλυψη της υστέρησης των εσόδων του δήμου. Παράλληλα ανερυθρίαστα κομπάζει και δημαγωγεί για τα περί των μηδενικών αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη, ενώ αποσιωπά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ελαφρύνσεις, σε μια περίοδο μάλιστα που το λαϊκό εισόδημα καταποντίζεται και η ανεργία αυξάνει με πρωτόγνωρους ρυθμούς.
Οι απολυμένοι αλλά και οι εργαζόμενοι στο δήμο βιώνουν έντονα τις συνέπειες τις νέας οδυνηρής Καλλικράτειας πραγματικότητας μέσα από την απώλεια των θέσεων εργασίας, την μη πληρωμή των δεδουλευμένων, την αλλαγή του εργασιακού τους  καθεστώτος όπως συμβαίνει με τους  Νηπιαγωγούς και τους Βρεφονηπιοκόμους των Παιδικών σταθμών, οι οποίοι προκλητικά και αυθαίρετα εξαιρούνται από αυτήν την βαθμίδα της εκπαίδευσης, και οδηγούνται στην υποβάθμιση και στην απαξίωση του εκπαιδευτικού τους ρόλου.
Στην πλημμυρίδα των λαϊκών προβλημάτων που δημιουργεί ο οδοστρωτήρας της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ προστίθενται νέα επώδυνα δεινά για τη λαϊκή οικογένεια από τις τοπικές πολιτικές επιλογές της δημοτικής αρχής.
 Έτσι παραλαμβάνοντας την κυκλοφοριακή μελέτη σε αγαστή συμφωνία με την προκάτοχό της, αποκάλυψε το δημαγωγικό χαρακτήρα των διακηρύξεών της περί επιβολής κανόνων και ρυθμίσεων προς όφελος του πολίτη και της ποιότητας της ζωής του.
Η μελέτη αυτή αποσπασματική χωρίς όραμα και στόχους με επιδερμική αντιμετώπιση του οξύτατου και κρίσιμου για τα λαϊκά συμφέροντα προβλήματος, αγνοεί και υπονομεύει την σύγχρονη αναγκαιότητα για ανθρώπινο και βιώσιμο αστικό περιβάλλον.
Με τα ημίμετρα και τις επιμέρους ρυθμίσεις συντηρεί και διαιωνίζει το πρόβλημα της χρήσης του ιδιωτικού αυτοκινήτου την αποθάρρυνση της χρήσης του οποίου υποτίθεται ότι επιδιώκει.
Νέα χαράτσια προτείνει για τους οδηγούς μέσω της ένταξης και νέων οδικών αρτηριών στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Ευχολόγια αποτελούν η αναγκαιότητα της χρήσης των ΜΜΜ, της ενθάρρυνσης της χρήσης του ποδηλάτου, της δημιουργίας περιφερικών πάρκινγκ, της αξιοποίησης μέσων σταθερής τροχιάς, αφού απουσιάζει ένα συγκεκριμένο και καλά καθορισμένο πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα υλοποίησή τους με τις απαιτούμενες βέβαια αντίστοιχες υποδομές.
Με την παραλαβή της Β φάσης της μελέτης και με τις μίζερες και άτολμες προτάσεις της για την Γ φάση, η δημοτικά αρχή αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι η φιλοσοφία της και το όραμά της για το δήμο περιορίζεται στα ασφυκτικά πλαίσια που καθορίζονται από αντιλαϊκές και αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές επιλογές, από πολυποίκιλα συμφέροντα και κατεστημένες αντιλήψεις.
Το ίδιο εξοργιστική υπήρξε και η στάση της, όπως εξάλλου και αυτής της παράταξης του κ. Γκόντα, απέναντι στην κραυγή αγωνίας των κατοίκων πέριξ της Κενάν Μεσαρέ οι οποίοι απαίτησαν το αυτονόητο δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησης και της ήρεμης διαβίωσης στο οικογενειακό τους περιβάλλον.
Ο λαός όμως έχει τη δύναμη με την οργανωμένη πάλη του όχι μόνο να επιβάλλει λύσεις για τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και να ανατρέψει συθέμελα ότι δυναστεύει και ρημάζει τη ζωή του!

20-5-11                                                                                      Δ.Ρ.Α.ΣΥ.             

Δεν υπάρχουν σχόλια: