Δευτέρα, Μαΐου 16, 2011

Καταγγελία ΑΡΠΗ για ΔΩΔΩΝΗ




Η τρομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους, τους αγρότες και το λαό συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ενώ παραμένουν νωπές οι μνήμες από τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία της 11ης Μάη και τα κρούσματα της τρομοκρατίας συνεχίζονται. Το Σάββατο το πρωί αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗΣ για να σταματήσουν την κατάληψη στην οποία είχαν προχωρήσει οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Η διοίκηση της επιχείρησης παρά τις δεσμεύσεις της απέναντί τους αρνείται πεισματικά να δώσει αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος.

Οι αυξήσεις,  από την άλλη, στις ζωοτροφές όλο το προηγούμενο διάστημα  έχουν φέρει τους κτηνοτρόφους σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση αδυνατώντας να βγάλουν τα έξοδα της παραγωγής. Γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι αυτή η διοίκηση με τη συνεπικουρία της κυβέρνησης προσπαθεί με κάθε τρόπο τη διάλυση της γαλακτοβιομηχανίας προκειμένου να παραδοθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Στα πλαίσια αυτά και οι τιμές του γάλακτος για τους παραγωγούς δεν αυξάνονται ώστε το κόστος αυτός να μη μεταφερθεί στον  ιδιώτη που σχεδιάζεται να πάρει την γαλακτοβιομηχανία.
Η ΔΩΔΩΝΗ αποτέλεσε όλο αυτό το διάστημα στήριγμα για το λαό της περιοχής μας και την τοπική οικονομία. Ήταν αυτή που έχει κρατήσει ακόμα ζωντανή την κτηνοτροφία στην περιοχή μας. Το ασύγκριτης ποιότητας γάλα της έχει θρέψει και μεγαλώσει ολόκληρη την περιοχή. Αποτελεί κόσμημα για την περιοχή όσο και αν όλα τα προηγούμενα χρόνια σειρά διοικήσεων έχουν προσπαθήσει να τη χρεοκοπήσουν. Όλοι εμείς που τόσα χρόνια την έχουμε στηρίξει, δεν είμαστε διατεθειμένοι να την παραδώσουμε σε κανένα ξένο ή ντόπιο κεφάλαιο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα της και να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων του εργοστασίου.
Παλεύουμε για την επέκταση της συνεταιριστικής οργάνωσης της παραγωγής με πραγματικά ζωντανούς και δημοκρατικούς συνεταιρισμούς. Για την παράδοση και λειτουργία του εργοστασίου στους φυσικούς της ιδιοκτήτες, δηλαδή τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους του εργοστασίου. Στην εποχή των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας ας αποτελέσει η ΔΩΔΩΝΗ το παράδειγμα που θα κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οι εργαζόμενοι και οι κτηνοτρόφοι τόσες μέρες που το εργοστάσιο ήταν κατειλημμένο απέδειξαν ότι δε χρειάζονται κανέναν πάνω από το κεφάλι τους για να το λειτουργήσουν και να συνεχίσουν την παραγωγή.
Ø  Αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος για τους παραγωγούς τώρα.
Ø  Κάτω τα χέρια από τη ΔΩΔΩΝΗ. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανία.
Ø  Να παραιτηθεί άμεσα η διοίκηση του εργοστασίου. Καμία ειρήνη με όλους αυτούς που θέλουν τη διάλυσή της.
Ø  Να παραχωρηθεί το εργοστάσιο στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και τους εργαζόμενους.
ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο


Δεν υπάρχουν σχόλια: