Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2012

απολύσεων συνέχεια...


ΣΩΜΑΤΕΙO  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ  PRAKTIKER HELLAS

ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ιωάννινα 09/03/2011
Το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, τα τσιράκια δηλαδή των τραπεζιτών, με ρυθμούς  πολυβόλου και εντός ενός διαρκούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, αφού κανένας δεν εξέλεξε  αυτή την κυβέρνηση, προωθεί μια νέα εποχή βαρβαρότητας με θύμα τους εργαζομένους και το λαό.. Προσπαθούν στα γρήγορα και παρά την λαϊκή αντίθεση να περάσουν μέτρα διάλυσής του λαού, καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου, των μισθών και των συντάξεων, τεράστιων περικοπών στις κοινωνικές παροχές και ξεπουλήματος της χώρας.

Με μία σειρά από νόμους διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα που εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε κατακτήσει με αίμα. Αφήνει στην ουσία ελεύθερους τους εργοδότες να κάνουν ότι θέλουν :να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις χωρίς δικαιώματα για τους εργαζομένους ,να απολύουν και πάει λέγοντας. Σκοπός τους είναι να βοηθήσουν με αυτό τον τρόπο τις μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις να συνεχίσουν να κερδοφορούν και όταν ξεπεραστεί η κρίση, να έχει παγιωθεί η νέα κατάσταση στα εργασιακά, που θα βρει  τους εργαζομένους αδύναμους, διαλυμένους και χωρίς δικαιώματα.
Η εταιρεία Praktiker Hellas , δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή την κατάσταση και προετοιμάζει το έδαφος για να περάσει όλα αυτά. Έτσι έχει επιβάλλει ένα απαράδεκτο καθεστώς αξιολογήσεων  των εργαζομένων(με βαθμολογία κιόλας, λες και είμαστε στο Γυμνάσιο),γραπτών επιπλήξεων και απολύσεων.
Τη στιγμή που σε λιγότερο από ένα μήνα ανοίγει νέο κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη, η εταιρεία προχωρά σε νέες απολύσεις στα καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα(πάνω από 10 το 2012,ενώ είχαν προηγηθεί 130 πέρυσι). Η τελευταία απόλυση συνέβη τη Δευτέρα 05/03/2012 σε συνάδελφο του καταστήματος των Ιωαννίνων, με αστείες προφάσεις και αφορμές.
Το Σωματείο μας καταγγέλλει την τρομοκρατική πρακτική της εταιρείας και απαιτεί την άμεση παύση  των απολύσεων, των αξιολογήσεων και των επιπλήξεων  που εντείνουν ακόμα περισσότερο την ήδη υπάρχουσα ανασφάλεια των εργαζομένων.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους να οργανωθούν στα Σωματεία τους και από κοινού να παλέψουμε συνολικά για τη γενική ανατροπή αυτής της κατάστασης που έχει φέρει το λαό στην εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: