Τρίτη, Μαρτίου 06, 2012

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗ


Είναι πολύ σημαντική η απόφαση του Σαββάτου να σταματήσει πολιτικά και αγωνιστικά η αναβολή του διαγωνισμού για την ΔΩΔΩΝΗ. Όμως δεν θα συμφωνήσουμε με την συγκρότηση εταιρίας λαϊκής βάσης.  Θεωρούμε δε  κάθε αλλαγή του κρατικοσυνεταιριστικού χαρακτήρα της εταιρίας σαν έμμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση που θα προσφέρει τον κόπο και τον ίδρωτα των εργαζόμενων και των κτηνοτρόφων στο πιάτο των πολυεθνικών.
Όπως δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους πολυεθνικούς συνεταιρισμούς, έτσι δεν έχουμε και εμπιστοσύνη στους τοπικούς επιχειρηματικούς αστέρες ή τις κρατικοδίαιτες γραφειοκρατικές ελίτ των ενώσεων. Πόσο μάλλον που κυκλοφορούν φήμες για συμπράξεις εξωτερικού και εσωτερικού με την βοήθεια πολιτικών παραγόντων.
 Η ΔΩΔΩΝΗ δεν είχε και δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει χαρακτήρα. Όλες αυτές τις δεκαετίες λειτουργούσε σχετικά επιτυχημένα και αυτό αναγνωρίζεται από όλους. Σήμερα δε σε συνεργασία με την ΣΒΕΚΗ και την ΖΩ-ΔΩ θα μπορούσε να παίξει ένα πραγματικά πρωτοπόρο ρόλο προσφέροντας φτηνά και ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές. Με το δικό της δίκτυο διανομής που θα φτάνουν παντού τα προϊόντα της και δεν θα χαρίζονται σε ημέτερους 
Φυσικά κατανοούμε πως το ζήτημα ΔΩΔΩΝΗ δεν είναι ένα τοπικό πρόβλημα και σε αυτό δεν πρέπει να υπάρχει κανενός είδους αυταπάτη.  Συνδέεται αμεσότατα με τα μνημόνια και τις πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ να διαλύσει τους εργαζόμενους και την φτωχομεσαία αγροτιά. Ξεπουλώντας τα πάντα σε τιμές εξευτελιστικές στις πολυεθνικές. Σε αυτή την συνειδητή πολιτική υπέρ των πολυεθνικών εντάσσεται και η διάλυση του ΕΛΟΓΑΚ, όπως και το ότι παρά τα πρόστιμα τα καρτέλ γάλακτος κάνουν ότι θέλουν.
Γενικός ξεσηκωμός για να σταματήσει ο διαγωνισμός- Καλούμε και συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια για μην γίνει ο διαγωνισμός, για να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση. Με αφετηρία την Πέμπτη 8 Μάρτη  11:πμ στο συλλαλητήριο έξω από την ΔΩΔΩΝΗ. 

 
Ιωαννινα 5/3/12
 
ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: