Τρίτη, Μαρτίου 13, 2012

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας φαίνεται πως στην περιοχή μας θα επιβληθεί χωρίς ούτε καν να συζητηθεί  στη Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ,αφού λόγω θεμάτων που άπτονται του καταστατικού δεν μπόρεσε ούτε καν να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

Το καταστατικό του Ε.Κ.Ι. αποτελεί ένα δημοκρατικό καταστατικό που στόχο έχει την ρύθμιση και λειτουργία των σωματείων του ΕΚΙ. Έχει φτιαχτεί σε ταξική κατεύθυνση από την εποχή που η ΕΣΑΚ (βασικού κυττάρου του Π.Α.ΜΕ.) είχε το πάνω χέρι στις διαδικασίες του ΕΚΙ. Ανάμεσα στα άλλα προβλέπει κατηγορηματικά ότι ένα Σωματείο δεν μπορεί να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση αν δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένο.


Μια σειρά Σωματείων που ελέγχει αρνούνται  εδώ και δύο χρόνια να πληρώσουν τις συνδρομές τους προς το ΕΚΙ. Δίνουν έτσι πρόσχημα σε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ  εμφανίζονται ως εγγυητές της δημοκρατικής λειτουργίας του Ε.Κ.Ι. 

Στις 7/3 μέσα σ’ αυτή την κατάσταση και πιστοί στην πεποίθησή μας για την οικονομική ανεξαρτησία και δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων  οι αντιπρόσωποι της ταξικής Ενότητας  ζητήσαμε να αναβληθεί η Συνέλευση μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα της οικονομικής τακτοποίησης των Σωματείων του Π.Α.ΜΕ.

Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή ούτε από ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ ούτε και από την πλειοψηφία του Π.Α.ΜΕ. Προτίμησαν να και οι τρεις τους να ματαιώσουν την απολογιστική συνέλευση του εργατικού κέντρου χωρίς μάλιστα κανένας τους να έχει τη διάθεση να επαναλάβει τη διαδικασία αυτή. Μέσα από αυτή τη διαδικασία έμειναν όλοι τους ικανοποιημένοι. Από τη μια η ΠΑΣΚΕ δε θα χρειαστεί φέτος να μπει στη διαδικασία να υπερψηφιστεί ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, ώστε να συνεχίσει το προεδρείο τη θητεία του, ενώ από την άλλη το ΠΑΜΕ θα μπορεί να συνεχίζει να έχει τα σωματεία που ελέγχει στη δύναμη του εργατικού κέντρου, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλει τις εισφορές τους, χρησιμοποιώντας τα χρήματα των μελλών των σωματείων για τις ανάγκες του ΠΑΜΕ.

 Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων οφείλουν αυτή τη στιγμή να συζητούν ή και να αντιπαρατίθενται με σκοπό την απόκρουση των μέτρων και της επίθεσης του Κεφαλαίου και των εκπροσώπων του(κυβέρνηση, ΕΕ ,τράπεζες, Τρόικα κτλ). Αντ΄ αυτού στο ΕΚΙ αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση εκφυλισμού και από τις δύο πλευρές. Από τη μία σωματεία που δε συνεδριάζουν ποτέ με μέλη που δεν έχουμε δει ποτέ σε κινητοποιήσεις καθορίζουν τους συσχετισμούς στη διοίκηση, ενώ από την άλλη τραμπουκισμοί, κατά συρροή ψέματα που στόχο έχουν να δυσφημίσουν ακόμη και αγωνιστές του κινήματος, και η με κάθε τρόπο προσπάθεια να μπλοκαριστεί η λειτουργία του εργατικού, σε συνδυασμό με τη λογική ότι είναι καλύτερα το εργατικό κέντρο να μην κάνει τίποτα προκειμένου να μπορούμε να το καταγγέλλουμε, έχουν οδηγήσει σε μια διαλυτική κατάσταση που δεν τιμάει κανέναν, και σίγουρα έρχεται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων της πόλης.

Καλούμε τους εργαζομένους να βγάλουν συμπεράσματα από όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στο Ε.Κ.Ι..Τους καλούμε να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους και να επιβάλλουν την ταξική και δημοκρατική λειτουργία του Εργατικού Κέντρου. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνες υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα παλεύουμε ώστε να σωματεία να αποκτάνε όσο το δυνατόν περισσότερο ταξικά και μαζικά χαρακτηριστικά.

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
07/03/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: