Τετάρτη, Οκτωβρίου 15, 2014

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

Εξόρμηση στην Αγροτική Αγορά πραγματοποίησαν μέλη της δημοτικής κίνησης ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας καλώντας το λαό να μην υποταχτεί στη άγρια φοροληστεία. Με την ανακοίνωση που μοιράστηκε η  δημοτική κίνηση κάλεσε το λαό να σπάσει το φόβο και να μην ξεγελαστεί από τα διάφορα τερτίπια της συγκυβέρνησης , τις δήθεν παρατάσεις , τις διορθώσεις , τη μετάθεση των δόσεων  τονίζοντας ότι δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, τράπεζες, Ευρωπαϊκή Ένωση, και ΔΝΤ. Επίσης τόνισαν ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να ανατραπεί, κάτω από την πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Μόνο ο οργανωμένος ξεσηκωμένος λαός με την πάλη του και χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες μπορεί να λύσει "το πολιτικό  πρόβλημα".
 Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ πολιτών δήμου Πρέβεζας αναφέρει:

ΜΑΖΕΥΟΥΝ 3,5 δις ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝ.Φ.Ι.Α
ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2014 ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ 3 ΔΙΣ ΦΟΡΟ   ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Το «παραμύθι» με το success story τελείωσε πρόωρα με την καταβολή του καταματωμένου από τους μόχθους της εργατικής τάξης κοινωνικό μέρισμα. Έτσι τώρα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των πολυεθνικών ομίλων και των τραπεζιτών αναζητά δήθεν εναγωνίως το «δίκαιο» φορολογικό σύστημα που θα «αποκαταστήσει» την κοινωνική αδικία. Αυτό εξαγγέλλει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί το γνήσιο τέκνο της αστικής τάξης Αντώνης Σαμαράς. Την ώρα που οι εφοπλιστές -με τις πλάτες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - καταβάλλουν προαιρετικό φόρο 1% επί των καθαρών κερδών τους, η συγκυβέρνηση προχωρά στην  αφαίμαξη του λαού. Ο κύριος Χαρδούβελης  φορώντας τον μανδύα του σωτήρα τεχνοκράτη υπουργού έρχεται με τις ευλογίες του κύριου Λάτση της Εurobank να μας υπενθυμίσει πως «δίκιο είναι το δίκιο του καπιταλιστή»!
Αυτό κατορθώνεται μέσω της φορομπηχτικής πολιτικής που συμπυκνώνεται στον ΕΝΦΙΑ. Ένα φόρο που τον λανσάρουν σαν έκτακτο ενώ αναπροσαρμόστηκε δύο φορές ώστε να γίνει όσο πιο άδικος γίνεται. Πιο συγκεκριμένα το χαράτσι μετονομάστηκε σε ΕΝΦΙΑ και επεκτάθηκε σε χωράφια και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα μολονότι παρατηρήθηκε αδυναμία καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ και του ΕΕΤΑ μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ για 1,6 εκατομμύριο νοικοκυριά.
Με την νέα φοροληστεία των ακινήτων θέλουν να συγκεντρώσουν πάνω από 3,5 δις. ευρώ τη στιγμή που χαρίζουν 3 δις στους τραπεζίτες οδηγώντας τον λαό στην εξαθλίωση, στην απόγνωση και στις αυτοκτονίες. Με την ανεργία, την απλήρωτη εργασία και την ενοικίαση εργαζομένων μέσα από τα γνωστά προγράμματα δουλείας να ανθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις τέσσερα χρόνια πριν οι φόροι ακινήτων ήταν 487 εκ. ευρώ. Η επιβάρυνση είναι πραγματικά δυσβάσταχτη αφού αγγίζει το 700%. Πρόκειται για χρήματα που φυσικά προορίζονται για τους τοκογλύφους δανειστές (ΕΚΤ, ΔΝΤ, επενδυτικά κεφάλαια, ξένες τράπεζες) που μόνο το 2014 θα εισπράξουν 31 δις. ευρώ αλλά και για ενισχύσεις τραπεζών οι οποίες καρπώθηκαν πάνω από 250 δις ευρώ δημόσιο χρήμα τα τελευταία δυόμιση χρόνια.
Υποχρεώνουν το λαό σε ιδιοκατοίκηση μέσω ενοικίου που θα καταβάλλεται στην τράπεζα-δανειστή για την ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων κόκκινων δανείων. Έτσι κάνουν δυσβάσταχτους τους φόρους και τις δόσεις των δανείων κάτι που σε συνδυασμό με την συρρικνωμένη εργατική δύναμη καθιστά την πρώτη κατοικία και συνεπώς το δικαίωμα στην στέγαση, βορά στις ορέξεις των distress funds και της μαφίας ακινήτων. Αυτές ήδη ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται απαιτώντας -με τις ευλογίες της Ε.Ε- την άρση της λειψής ούτως η άλλως προστασίας πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και την εκποίηση της στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας.
Αγωνιζόμαστε για :
·  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
·   Καμιά φορολόγηση της λαϊκής κατοικίας με κεντρικούς και τοπικούς φόρους.
·  Διαγραφή των χρεών για τα χαράτσια.
·   Να μην αφήσουμε  κανένα  σπίτι να περάσει στα χέρια κράτους-τραπεζών. Η στέγαση είναι δικαίωμα όλων. Πλήρης προστασία του δικαιώματος στην στέγαση για τα λαϊκά στρώματα.
·  Όχι στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις μισθών και συντάξεων και στις κατασχέσεις περιουσίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για χρέη σε δήμους-κράτος.
·  Όχι στη φορολογική αφαίμαξη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με τους έμμεσους και άμεσους φόρους. Να αντιστραφεί ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της άμεσης φορολογίας και οι χαμηλοί συντελεστές για τα μεγάλα εισοδήματα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.
·  Μείωση των έμμεσων φόρων. Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα κ.α.) και στα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο).
·  Αφορολόγητο  εισόδημα μέχρι το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Κανενός είδους φορολόγηση κάτω από αυτό το όριο. Να καταργηθεί το τεκμήριο διαβίωσης για τη φορολόγηση άνεργων και χαμηλών εισοδημάτων.
·  Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο κα η μεγάλη ακίνητη περιουσία με βάση πραγματικές αντικειμενικές αξίες. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, της εκκλησίας, των βιομήχανων, τραπεζών και των κάθε λογής «επενδυτών».
·  Να σταματήσουν οι ενισχύσεις των τραπεζών και η πληρωμή στους τοκογλύφους δανειστές.
Να μην υποταχτούμε. Να μην φοβηθούμε. Δεν μας κοροϊδεύουν με τα τερτίπια τους, τις δήθεν παρατάσεις, διορθώσεις, μετάθεση των δόσεων κ.α.
Εμείς, Δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ. Δεν πουλάμε δημόσια περιουσία. Δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια τα κοράκια. Δεν θα πληρώσουμε το χρέος τους με τα χαράτσια. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.

η δημοτική κίνηση
Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Πρέβεζας
η περιφερειακή Κίνηση

Αριστερή Παρέμβασή στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: