Πέμπτη, Οκτωβρίου 09, 2014

Δελτίο τύπου για συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Οκτώβρη η κοινή συνέλευση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΗΠΕΙΡΟ και της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.
Μέσα από μια πλούσια σε επιχειρήματα και απόψεις συζήτηση και αφού αναλύθηκε η σημερινή πολιτική πραγματικότητα στην περιοχή μας, στην χώρα και στο κόσμο αποφασίστηκαν.


1)               Να φέρουμε στην αίθουσα του περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου τα ζητήματα των εργαζόμενων, των αναγκών τους, των κοινωνικών και εργατικών ζητημάτων και κινητοποιήσεων. Τα ζητήματα της ανεργίας, των απλήρωτων εργαζόμενων, της φοροληστείας, της εμπορευματοποίησης  των ελεύθερων- δημόσιων χώρων, της φύσης και του περιβάλλοντος. Να επιχειρήσουμε να γίνουμε η φωνή του εργαζόμενου λαού…. Για αυτό το λόγο χρειάζεται να εντείνουμε ακόμη πολύ την επικοινωνία και την σχέση μας με τους εργατικούς χώρους, τις γειτονίες, τα χωρία και τις μαχόμενες δυνάμεις του λαϊκού και εργατικού κινήματος. 
2)                Ιδιαίτερα να αναδειχθούν αυτά τα ζητήματα του αγροτοδιατροφικού ζητήματος, των πτηνοτροφικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της  περιοχής μιας και το τμήμα της αστικής τάξης που ενεργοποιείται στους τομείς αυτούς εμπλέκεται και στην τοπική εξουσία,  και τυγχάνει προστασίας, ασυλίας και επαίνων.

3)               Να ασχοληθούμε με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων (διαλογή - επεξεργασία) με κεντρική αστική κατεύθυνση περνά σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η θέση μας  είναι ότι η διαχείριση και η επεξεργασία  των απορριμμάτων πρέπει να βρίσκεται στον έλεγχο και την διαχείριση της κοινωνίας μέσα από δημοτικές επιχειρήσεις υπό δημοκρατικό εργατικό έλεγχο.
4)               Με το ζήτημα του τουρισμού που τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια έχουν αναδείξει το ζήτημα του τουρισμού σε κυρίαρχο  στοιχείο της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Πληρώνουν μάλιστα  με τα χρήματα των φορολογουμένων υπεύθυνους αντιδημάρχους και αντινομάρχες με το καθήκον αυτό.
5)               Με το ζήτημα της ιδιωτικής  εκμετάλλευση του υδάτινου πλούτου στην περιοχή μας από ιδιωτικά συμφέροντα πρέπει να βγει στην επιφάνεια με αποκαλύψεις όσον αφορά τις συνθήκες που γίνεται (συμβάσεις παραχώρησης, τιμολόγια) και να γίνει αίτημα του μαζικού κινήματος η κοινωνικοποίηση του πλούτου αυτού. Να προκαλέσουμε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να αποκαλυφθεί η τακτική των άλλων παρατάξεων και να γίνουν γνωστά στην κοινωνία οι συνθήκες παραχώρησης του υπόγειου υδάτινου πλούτου.
6)               Σοβαρό θέμα είναι το μέτωπο που θα προκύψει από τα σχέδια ιδιωτικοποίησης δημοσίων εκτάσεων (παραλίμνιο, Βελισσάριο, παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας, λιμάνια, αεροδρόμιο Ακτίου). Για τα ζητήματα αυτά να προχωρήσουμε σε ενημέρωση των εργαζομένων, να βάλουμε τα ζητήματα στα σωματεία εργαζομένων και να προετοιμαστεί ένα μέτωπο πάλης ενάντια στις  ιδιωτικοποιήσεις.
7)               Τέλος αλλά όχι τελευταίο να αγωνιστούμε για έναν πολιτισμό όχι παθητικής κατανάλωσης φτηνιάρικων θεαμάτων κερδοσκοπικών εταιριών, αλλά για έναν πολιτισμό που δημιουργούν ζωντανές, αυτό-οργανωμένες, αγωνιζόμενες καλλιτεχνικές δυνάμεις, που έχουν ανάγκη να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, υπηρετώντας τις ανθρωπιστικές αξίες.

Ιωάννινα 9/10/14

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή


Δεν υπάρχουν σχόλια: