Δευτέρα, Νοεμβρίου 17, 2014

Ανακοίνωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 10/11/2014

Μετά από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, οι πολίτες των Ιωαννίνων δέχονται νέα επίθεση και επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο οικονομικά, ενώ το δημόσιο συμφέρον σε αυτή την πόλη κινδυνεύει να καταστεί άγνωστη έκφραση.
Η δημοτική αρχή και παρατάξεις της αντιπολίτευσης επικύρωσαν μια σειρά αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως η μείωση του ενοικίου του «Ξενία» κατά 30% (!). Με τη χορηγία των πολιτών ο μεγαλοξενοδόχος θα κάνει μπίζνες, πληρώνοντας ψίχουλα τους εργαζόμενούς του και απολαμβάνοντας το δώρο που του έκανε η δημοτική αρχή του κ. Γκόντα και επικύρωσαν οι δύο επόμενες δημοτικές αρχές. Η θέση της Αριστερής Παρέμβασης είναι ξεκάθαρη: Να επιστραφεί στο Δήμο το «Ξενία».

Για ακόμη μία φορά το βάρος της φορολογίας πέφτει στα πληττόμενα στρώματα της κοινωνίας (χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, ΑμεΑ) και οι βιομηχανίες εμφιάλωσης νερού που βγάζουν υπερκέρδη θα φορολογηθούν με 3 τοις χιλίοις επί των πωλήσεών τους. Ουσιαστικά δεν υπήρχε και ούτε και υπάρχει κανένας έλεγχος του Δήμου όσον αφορά τις ποσότητες άντλησης νερού από τις βιομηχανίες εμφιάλωσης και δεν υπάρχει η πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής και των κυρίαρχων δημοτικών παρατάξεων να συγκρουστούν με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η θέση μας είναι ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα, αλλά δημόσιο αγαθό και η εκμετάλλευση του είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας και όχι κάποιων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Και ο γιαννιώτικος λαός τι «κέρδισε» από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Μειώθηκαν μήπως τα δημοτικά τέλη ουσιαστικά και καθολικά; Όχι βέβαια, γιατί «δεν βγαίνουν οι αριθμοί». Πώς να βγουν όμως όταν δεν υπάρχει βαριά φορολογία για τις βιομηχανίες της περιοχής μας; Η θέση της Αριστερής Παρέμβασης είναι ξεκάθαρη: Να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη οι άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι ΑμεΑ. Να μειωθούν δραστικά τα δημοτικά τέλη στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους. Αύξηση των δημοτικών τελών για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Σε ό,τι αφορά το ΤΑΙΠΕΔ, η τοποθέτηση της Αριστερής Παρέμβασης στο συμβούλιο ήταν καθαρή: Καμία παραχώρηση δημόσιας έκτασης, καμία εκποίηση, καμία διαπραγμάτευση με το ΤΑΙΠΕΔ και την Kυβέρνηση. Να διαλυθεί το ΤΑΙΠΕΔ. Προάσπιση των δημόσιων και ελεύθερων χώρων, χωροταξικός σχεδιασμός που θα εξασφαλίσει περισσότερους ελεύθερους χώρους, επένδυση σε δημόσια κτίρια κοινής ωφέλειας, προστασία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Τέλος, όσον αφορά το θέμα για τις μισθοδοσίες των αιρετών η Αριστερή Παρέμβαση είναι ξεκάθαρη: Οι αιρετοί που προσφέρουν αποκλειστικά τις υπηρεσίες τους στο Δήμο πρέπει να πληρώνονται με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Παράλληλα πρέπει να υπάρχει και έλεγχος των αποφάσεων των αιρετών. Για παράδειγμα η Δημοτική Αρχή μέσω του Δ.Σ. του δημοτικού οργανισμού ΟΚΠΑΠΑ πήρε απόφαση για αύξηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οι γονείς περίπου 200 παιδιών στην πόλη θα αναγκαστούν να πληρώσουν, τη στιγμή που η ανεργία θερίζει, τα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί και η προκλητική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διαφημίζει την κοροϊδία του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».
Η Δημοτική Αρχή ακολουθώντας τον δρόμο της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων έρχεται αντιμέτωπη με τις πραγματικές ανάγκες του γιαννιώτικου λαού. Η μόνη λύση είναι η λαϊκή πρωτοβουλία, ο συνεχής κοινωνικός έλεγχος των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και η αγωνιστική διεκδίκηση των προβλημάτων.

Γιάννενα, 14/11/2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ
για την αντικαπιταλιστική ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: