Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2014

Όχι άλλες «δολοφονίες» εργατώνΠοιος να φταίει για το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα - το δεύτερο μέσα σε τρία χρόνια - στο Δήμο Ιωαννιτών;; Μήπως ήταν η κακία στιγμή;; Μήπως ήταν η απροσεξία του οδηγού του αυτοκινήτου;; Μήπως ήταν ο κάκιστος καιρός και ποιος αλήθεια έστειλε για δουλειά με αυτό το καιρό τους εργάτες καθαριότητας;;

Ναι ήταν η κακιά στιγμή. Ναι μπορεί να ήταν και η απροσεξία του οδηγού. Μα κυρία ευθύνη φέρνει ο Δήμος που επέτρεψε με τέτοιο χαλασμό να βγουν τα συνεργεία στο δρόμο. Φταίνε οι δημοτικές αρχές που δεν τήρησαν και δεν τηρούν κανένα μέτρο ασφαλείας. Σε ένα επάγγελμα που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και όχι μόνο εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και γιατί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με τις κακές καιρικές συνθήκες, με το μεθάνιο, το μονοξείδιο του άνθρακα, τα βαρέα μέταλλα.
Παράλληλα ας σημειώσουμε την εντατικοποίηση των τελευταίων χρόνων λόγω έλλειψης προσωπικού και τα μειωμένα «μεροκάματα τρόμου» εξαιτίας της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων.
Δεν θα ευχηθούμε να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα, γιατί δεν φτάνουν ούτε οι ευχές, ούτε οι κατάρες. Απαιτείται το ταξικό εργατικό κίνημα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να επιβάλει το δίκιο του εργάτη, που είναι ο μοναδικός νόμος που μπορεί να σταματήσει τις «δολοφονίες» των εργατών. Εκφράζουμε την οδύνη μας για τον αδικοχαμένο εργάτη και εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Γιάννενα, 19/11/2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ
για την αντικαπιταλιστική ανατροπή
Δημοσίευση σχολίου