Τετάρτη, Νοεμβρίου 12, 2014

Δήλωση Χ.ΠΑΤΣΟΥΡΑ για ΤΑΙΠΕΔ

Δήλωση του Χρήστου Πατσούρα (εκ’ μέρους της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ) στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων σχετικά με το θέμα της πώλησης ακινήτων του Δημοσίου μέσω ΤΑΙΠΕΔ, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Ιωαννιτών
Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο η πολιτική των αποκρατικοποιήσεων προχωρά με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς, καθώς μία σειρά από ελεύθερους χώρους, δημόσια γη και περιουσία οδηγούνται σε ιδιωτικοποιήσεις με το πέρασμα τους στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.).

Η δημόσια γη θα πουληθεί στους επιχειρηματίες, προκειμένου να «επενδύσουν» με χρήματα που πάλι θα τους δώσει το δημόσιο μέσω των ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, και θα τα πληρώσουμε όλοι εμείς μέσω του «δημόσιου» χρέους!
Διανύουμε μία περίοδο έντασης της επίθεσης στο δημόσιο χώρο με στόχο την επιχειρηματική κερδοφορία, ενώ το νομοθετικό οπλοστάσιο που προωθείται  αποτελεί ουσιαστικά την αποτύπωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων στο επίπεδο των δημόσιων χώρων.
Το δημοτικό συμβούλιο μαζί με τον γιαννιώτικο λαό πρέπει να διεκδικήσουν τα εξής:
·         Να διαλυθεί το ΤΑΙΠΕΔ. Καμία πώληση σε εταιρείες και εκμετάλλευση δημόσιου χώρου από τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
·         Η δημόσια – δημοτική περιουσία ανήκει στο λαό. Δε πρέπει να επιτρέψουμε την εκποίησή τους.

·         Αύξηση των δαπανών για υποδομές και νέους ελεύθερους δημόσιους χώρους. Θέλουμε ανθρώπινες γειτονιές, με καθορισμό και απαγόρευση χρήσεων, με περιορισμούς στη δόμηση, με δημόσια σχολεία, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, γηροκομεία, αθλητικούς χώρους, πολιτιστικούς χώρους που να καλύπτουν τις ανάγκες ζωής και αναψυχής των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: