Τρίτη, Οκτωβρίου 05, 2010

ANATΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.Ολέθριες είναι οι συνέπειες για τους μικρομεσαίους αγρότες από την 30χρονη παραμονή στην Ε.Ε. και την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής της (Κ.Α.Π.) από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. : Τεράστια μείωση της παραγωγής σε βασικά προϊόντα (καπνός, βαμβάκι, ζάχαρη, σταφίδα, βιομηχανική ντομάτα, σιτηρά, κτηνοτροφία, κ.ά.). Μετατροπή της χώρας από εξαγωγέα αγροτικών προϊόντων (πριν την ένταξη στην ΕΟΚ το 1981) σε εισαγωγέα, με το αγροτικό εμπορικό έλλειμμα να φτάνει τα 3 δισ. ευρώ το χρόνο (συνολικά έχει ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ). Μαζικό ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, με το ποσοστό του αγροτικού πληθυσμού από 25% να μειωθεί στο 10%. Συγκέντρωση της αγροτικής γης και παραγωγής από τους μεγαλοαγρότες - καπιταλιστές του χωριού (50% στα χέρια μιας μειοψηφίας, 6% των αγροτών). Αγροτικά προϊόντα με εξευτελιστικές τιμές στον καταχρεωμένο αγρότη και πανάκριβες στον εργαζόμενο καταναλωτή.
          Οι διαδοχικές αντιδραστικές αναθεωρήσεις της ΚΑΠ της ΕΕ (1985, 1988, 1992, 1995, Ατζέντα 2000, "ενδιάμεση" αναθεώρηση του 2003 επί Ελληνικής Προεδρίας σημίτη, νέα επερχόμενη το 2013). Η εφαρμογή του "Μητρώου Αγροτών" σε δύο δόσεις (Νόμος 2332/95 και πρόσφατα Νόμος 3874/3-9-10) για την επιτάχυνση του ξεκληρίσματος των αγροτο-εργατών. Η μετατροπή των Συνεταιρισμών σε Α.Ε. μεγαλοαγροτών. Η επερχόμενη με το Μνημόνιο ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, των θυγατρικών βιομηχανιών της (π.χ. Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης κ.ά.) καθώς και της αγροτικής ασφάλισης (ΕΛΓΑ). Η βαθιά αντιδραστική τομή του "Καλλικράτη", που, εκτός των άλλων, θα φέρει πολύ πιο ελεγχόμενους από κράτος - κυβέρνηση - ΕΕ, Αγροτικούς Συλλόγους και Συνεταιρισμούς. ΄Ολα αυτά συγκροτούν ένα διαχρονικό και εκρηκτικό αντιαγροτικό "μείγμα". Που δείχνει καθαρά ότι στο επόμενο διάστημα η καταιγιστική αντιαγροτική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου θα κλιμακωθεί, με δεδομένη την πλήρη υποταγή και ανυποληψία των ΓΕΣΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ, αλλά και την αναποτελεσματικότητα (παρά τη μαχητικότητα) της ΠΑΣΥ.
          Στην επόμενη περίοδο θα χρειαστούν ενωτικοί, αποτελεσματικοί και νικηφόροι αγώνες στα χέρια των ίδιων των μικρομεσαίων αγροτών, με συνολικό ανατρεπτικό πολιτικό περιεχόμενο απέναντι σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο, ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος "από τα κάτω" με Επιτροπές Αγώνα, αντικαπιταλιστικό μέτωπο πάλης των εργαζομένων του χωριού και της πόλης.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δήμου Πρέβεζας και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο, υποστηρίζουν τους στόχους πάλης και τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Παλεύουν για :
Πρώτο: Προστασία του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, με θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα. Δεύτερο: Κατάργηση των επιδοτήσεων σε μεγαλοαγρότες και βιομήχανους. Χορήγησή τους μόνο σε μικροαγρότες και μικροκτηνοτρόφους για ομαδική και συνεταιριστική παραγωγή. Τρίτο: Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με φτηνά καλλιεργητικά μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΦΠΑ, χαμηλότοκα δάνεια και βασικά έργα υποδομής. Τέταρτο: ΟΧΙ στο "Μητρώο Αγροτών", στον "Καλλικράτη", στους Συνεταιρισμούς ΑΕ και στις λεγόμενες "διεπαγγελματικές" οργανώσεις μεγαλοαγροτών - μεγαλεμπόρων - βιομηχάνων. Πέμπτο:  Πλήρη ασφάλιση και περίθαλψη των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από τον ΟΓΑ, χωρίς εισφορές. Πλήρη ασφάλιση της παραγωγής τους καθώς και του φυτικού και ζωϊκού κεφαλαίου από ζημιές, χωρίς εισφορές στον ΕΛΓΑ. ΄Εκτο: Αμεσο διπλασιασμό των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, χωρίς εισφορές. Χορήγησή τους στα 60 χρόνια στους αγρότες και στα 55 χρόνια στις αγρότισσες. ΄Εβδομο: Ισοτιμία πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων (συλλογική σύμβαση, μισθός, ασφάλιση, περίθαλψη, σύνταξη κ.ά.) στους εργάτες γης, μόνιμους ή εποχιακούς, ΄Ελληνες και Μετανάστες. ΟΧΙ στην ξενοφοβία και το ρατσισμό. ΄Ογδοο: Απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας (εκκλησιαστικής, μοναστηριακής, ιδιωτικής), διάθεσή της για συνεταιριστική παραγωγή. ΄Ενατο:          ΟΧΙ στους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς, σπόρους, αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα, που αυξάνουν τα κέρδη των πολυεθνικών και τον έλεγχό τους στην αγροτική παραγωγή και δημιουργούν μεγαλύτερους κινδύνους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Δέκατο: ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, κατάργηση όλων των "αγροτοδικείων".
Η ψήφος στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δήμου Πρέβεζας και στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο, στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, είναι ψήφος ουσιαστικής συμβολής σε ενωτικούς, αποτελεσματικούς και νικηφόρους αγώνες της "επόμενης μέρας", για την υπεράσπιση και βελτίωση της ζωής των μικρομεσαίων αγροτών. Είναι ψήφος έμπρακτης συμβολής στην οικοδόμηση του μετώπου πάλης φτωχής αγροτιάς - εργατών γης - εργατικής τάξης - νεολαίας για την ανατροπή της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου. Είναι γενικότερη συμβολή στον αγώνα για αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ, για μια άλλη σοσιαλιστική-εργατική  διεθνοποίηση, με αγροτική παραγωγή και προϊόντα για τις ανάγκες των εργαζομένων και σε πλήρη αρμονία με τη φύση.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Δήμου Πρέβεζας και Ηπείρου
Δημοσίευση σχολίου