Παρασκευή, Οκτωβρίου 22, 2010

Γκάλοπ της συμφοράς….

Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο καταγγέλλει τη βιομηχανία αναξιόπιστων δημοσκοπήσεων που έχουν στήσει οι υποψήφιοι του μνημονίου και διαμοιράζουν με τη συνέργεια των εταιριών στον Τύπο.
  Τελευταίο φαινόμενο ήταν η δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο» η οποία είναι ελλιπής,  αναξιόπιστη και κατασκευασμένη. Δεν είναι τυχαίο ότι από τους υποψήφιους λείπει ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο Νίκος Ζήκος, αλλά και το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς-Οικολόγων Πράσινων.
Την περίοδο που έγινε η δημοσκόπηση, 17 και 18 Οκτωβρίου και οι πέντε υποψηφιότητες είχαν ανακοινωθεί δημόσια.
Δεν πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις, γιατί είναι εργαλείο κατασκευής τάσεων και όχι καταγραφής τους.  Πιστεύουμε στη δημοσκόπηση που κάνει ο λαός καθημερινά στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία, στα εργοστάσια και τα πανεπιστήμια. Στη δημοσκόπηση των κτηνοτρόφων που αγωνιούν για τη ΔΩΔΩΝΗ, στη δημοσκόπηση των οικογενειών που δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο, στη δημοσκόπηση της νεολαίας που σκέφτεται ως λύση τη μετανάστευση.
Τις  «μαγειρεμένες» δημοσκοπήσεις, τις χαρίζουμε σε όσους υποψήφιους αγωνιούν γιατί βλέπουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια να διογκώνεται και προσπαθούν να βρουν στατιστικούς μηχανισμούς για να την κρύψουν σε ποσοστά αναποφάσιστων και αποχής. 

 ΓΙΑΝΝΕΝΑ
22/10/2010

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Δημοσίευση σχολίου