Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Τον δεξιό Θανάση Τζιάλλα επιστράτευσε ο υποψήφιος του μνημονίου Βαγγέλης Αργύρης για να φανερώσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ. Μετά από χρόνια συνεργασίας μεταξύ τους, ήρθε η ώρα να ανταποδώσει ο παλιός υποψήφιος της ΝΔ και πρόσφατα συνεργάτης του ΠΑΣΟΚ στη ΣΒΕΚΗ και στο Στόχο. Μας είπε τη Δευτέρα ότι η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να μείνει συνεταιριστική και πρότεινε σχέδιο ιδιωτικοποίησης με σχήμα στο οποίο η τράπεζα θα έχει τον πρώτο λόγο.

Γεγονότα που αποδεικνύουν πως οι πολιτικές διαφορές μεταξύ των καθεστωτικών κομμάτων έχουν μετατραπεί σε οριζόντιες «συμφωνίες» μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων, που ανταγωνίζονται με ένα κυνικό τρόπο για την πίτα της δημόσιας περιουσίας.  

Ήδη, την Τρίτη οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πρέβεζας, αποδοκίμασαν  τον κ. Αργύρη ακούγοντας την πρότασή του, γιατί είναι φανερό ότι προωθεί την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, που τώρα την προετοιμάζει το δεξί χέρι της οικογένειας Παπανδρέου ως διευθύνων σύμβουλος. Πρόταση που ορέγεται να κάνει δώρο την «ΔΩΔΩΝΗ» σε μια «κοινοπραξία» «Ενώσεων», τράπεζα Ηπείρου-«Στόχος», εταιρία περιφερειακών επενδύσεων. Μια  «κοινοπραξία» που ορέγεται να κάνει δώρο την «ΔΩΔΩΝΗ» στο ντόπιο μεγάλο κεφαλαίο, επιχειρώντας να μετατρέψουν σε συνένοχους τους στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους.       

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Δεν θα υποκύψουν στις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ και των επιτελαρχών του κ. Αργύρη, των αρχισυνδικαλιστών της ΕΑΣ Ιωαννίνων που βρίσκονται όλη μέρα στο εκλογικό του γραφείο, ακόμη και τις ώρες που υποτίθεται ότι δουλεύουν. Να παραιτηθεί η διοίκηση της Ένωσης γιατί πρόδωσε τους κτηνοτρόφους και λειτουργεί σαν κομματικό παραμάγαζο της υποψηφιότητας Αργύρη.

Η ΔΩΔΩΝΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
Αρκετά με τις προτάσεις των σωτήρων, του κ. Αργύρη που οδήγησε το συνεταιριστικό κίνημα στην καταστροφή και του κ. Καχριμάνη που κλείνει το μάτι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης με ακόμη πιο βάρβαρες μεθόδους, τις ίδιες που χρησιμοποιεί ο νομάρχης για τον προσωπικό του πλουτισμό.
Το μνημόνιο της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι κάθε μέρα μαζί μας στα ψηφοδέλτια του κ. Αργύρη και του κ. Καχριμάνη. Όσο και να λένε ότι στις εκλογές δεν κρίνεται το μνημόνιο, οι πολίτες που υποφέρουν καθημερινά από τη λαίλαπα που διατάζει η τρόικα και εφαρμόζει η κυβέρνηση, θα τους ‘μαυρίσουν’ στις 7 Νοέμβρη.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΙΜ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΑΣ-ΔΩΔΩΝΗΣ
ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΒΕΚΗ-ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ
ΜΑΥΡΟ στους ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ-ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

 Ø      Εγγυημένος βασικός μισθός για όλους τους εργάτες γης -κτηνοτροφικών μονάδων και ένταξή τους στο ΙΚΑ- Μια αγροτική οικονομία που θα σέβεται τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.

Ø      Κρατική ενίσχυση στους συνεταιρισμούς των μεσαίων αγροτών για την οργάνωση της αγροτικής παραγωγής στη βάση ενός δημοκρατικού συνεταιριστικού πλαισίου

Ø      Η ψήφος όλων των αγροτικών νοικοκυριών που συμμετέχουν στον συνεταιρισμό να είναι μία είτε μεγάλο είναι, είτε μικρό, είτε μεσαίο

Ø      Καμία ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ. Επαναλειτουργία της ΣΒΕΚΗ. Επαναλειτουργία συνεταιρισμού δασεργατών.

Ø      Κρατικές τιμές παράδοσης στα αγροτικά προϊόντα και απαγόρευση της ιδιωτικής εμπορίας τους. Η διακίνηση να γίνεται μέσα από τους συνεταιρισμούς

Ø      Δημιουργία καλλιεργητικών εφοδίων απ’ το κράτος.

Ø      Παραγωγή καλλιεργητικών μέσων και εφοδίων με εργατικό έλεγχο προς απαλλοτρίωση των καπιταλιστικών επιχειρήσεων που τα μονοπωλούν.
Κόντρα στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της περιοχής μας 

Δημοσίευση σχολίου