Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ- Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ- 1 ΜΑΗ και 11 ΜΑΗ 10.30 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τρεις μέρες πριν την Πρωτομαγιάτικη απεργία η πολυεθνική εταιρία “πράκτικερ” απέλυσε ένα εργαζόμενο της στα Γιάννενα, στην συνέχεια των δεκάδων απολύσεων της σε όλη την Ελλάδα, με αιτιολογία την ελάχιστη πτώση του τζίρου.

Απολύσεις που εκτοξεύουν τον συνολικό αριθμό, πραγματικό και στατιστικό, των ανέργων και της ανεργίας σε θεόρατα ύψη στην περιοχή μας και στην Ελλάδα. Τα πραγματικά δε στοιχεία των άνεργων και των μισοαπασχολούμενων, μερικής απασχόλησης- μισή εργασία, μισή ανεργία, μισή ζωή φτάνει στο 40% του εργατικού δυναμικού και στην περιοχή μας στο 50%.

Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα του μνημονίου και της τρόικας τα δημόσια ελλείμματα δεν πέφτουν και τα δημόσια χρέη αυξάνονται αλματωδώς. Με την κερδοφορία των πολυεθνικών, των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να κρατιέται στα ύψη, παρά την κρίση. Απεναντίας αυτό το ράλι κερδοφορίας λειτουργεί ανασχετικά για να σταματήσει η κρίση

Άμεσα πρέπει να παρθούν πίσω οι οι απολύσεις από το «Πράκτικερ» και κάθε επιχείρηση. Σε αυτή την κρίσιμη για τον τόπο κατάσταση να απαγορευτούν οι απολύσεις.
Να αυξηθεί το ταμείο ανεργίας στο επίπεδο που θα εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση για τους ανέργους και τις οικογένειες τους.
Να συμπεριλάβει όλη την χρονική περίοδο της ανεργίας και όλους τους άνεργους.
Ασφάλεια και ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους τους άνεργους και τις οικογένειες τους.
Συντάξιμος χρόνος να είναι ο συνολικός χρόνος της ανεργίας.
Το ταμείο ανεργίας να μην γίνει ταμείο εργασίας που θα προσφέρει επιδοτούμενη εργασία στους επιχειρηματίες. Το κεφάλαιο έχει βγάλει πολλά, πάρα πολλά τα προηγούμενα χρόνια, να πληρώσει την κρίση του. Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τα λεφτά των εργαζόμενων και του λαού. Δυο φορές πάνω το χρέος είναι τα κατατεθειμένα χρήματα των Ελλήνων κεφαλαιοκρατών στην Ελβετία. Λεφτά κλεμμένα από τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού.
Μείωση των ωρών εργασίας στο βαθμό που όποιος επιθυμεί θα βρίσκει δουλειά.
Αύξηση των μισθών για να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς από μια δουλειά.
Να διαγραφεί το χρέος

Η δύναμη του λαού και των εργαζόμενων είναι οι ενωτικοί ακηδεμόνευτοι αγώνες τους, Με όπλο τα σωματεία, τους συλλόγους και τα συνδικάτα κοινό παλλαϊκό- πανεργατικό μέτωπο για να ανατραπεί η χούντα κυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ-τρόικας και κεφαλαίου.


ΔΡΑΣΥ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: