Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

Ο Δήμος στην εποχή του μνημονίου: Σκάνδαλα, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές, απολύσεις, ΜΑΤ

Και απο το πουθενά(;;)- τυχαίο δεν νομίζουμε- το πάρκινγκ, ένα από τα έργα της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, βγαίνει στο σφυρί. Κατά αυτό τον τρόπο ένα, ένα τα «μεγάλα έργα» της δημαρχίας Γκόντα ξηλώνονται, αφήνοντας πίσω τους ρημαγμένους αστικούς τόπους και κατεστραμμένο περιβάλλον.




«Μεγάλα έργα», μεγάλα σκάνδαλα επί της ουσίας και εγκλήματα σε βάρος της πόλης, της φύσης και του φυσικού και πολιτιστικού της κάλους. Με την μοναδική επιτυχία τους να συνίσταται στο ότι έγιναν πλουσιότεροι οι τραπεζικοί λογαριασμοί κάποιων επιχειρηματιών και ντόπιων πολιτικών και μη παραγόντων. Ή δεν είναι έτσι πρώην και νυν Δημοτικοί άρχοντες που παίζεται με τον πόνο του λαού;

Το πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας- μνημείο παρανομίας και εκποίησης δημόσιου πλούτου- που παραδόθηκε στους επιχειρηματίες. Και αυτοί αφού τα άρπαξαν από τα «αναπτυξιακά»-εδώ γελάμε-προγράμματα της ΕΕ, τώρα το επιστρέφουν,άχρηστο καθώς είναι, στο δήμο ο οποίος προσφέρεται να το αγοράσει!

Αλήθεια για ποιους είναι τέλος πάντων το μνημόνιο; Θα εξηγήσει η δημοτική αρχή πώς από τη μια λέει ότι "άλλο μνημόνιο" και "άλλο δήμος" και από την άλλη είναι έτοιμη να επιβαρύνει τους πολίτες με νέα, έμμεσα χαράτσια;

Και αντί ο Δήμος να ανοίγει τους φακέλους των σκανδάλων πάρκινγκ και Ξενία, για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα τους, αντί να διώξει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το παράνομο ΚΤΕΛ από την Παπανδρέου- όπως αποφάσισε το ΣτΕ- διώχνει τους συμβασιούχους της ΑΔΕΙ. Αυτούς που με 700 € έβγαζαν την λάντζα, καθαρίζοντας την πόλη. «Ανοίγει» το Δημαρχείο- το σπίτι των πολιτών- με τα ΜΑΤ, κάνοντας δημοτικό συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών, με το εχθρό-λαό έξω από αυτό, με τις διμοιρίες ΜΑΤ-ΕΚΑΜ να τους φυλάνε από την δίκαιη λαϊκή οργή.

Τα γεγονότα και η συμπεριφορά και της νέας Δημοτικής αρχής δείχνουν πως πάλι οι Γιαννιώτες θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο της κρίσης, του μνημονίου και των σκανδάλων τους. Τους ξυλοκόπησαν και τους συνέλαβαν στο Ξενία, τους έκαναν κατασκευασμένες μηνύσεις με τη στήριξη του Γκόντα, ο οποίος αργά θυμήθηκε τα "δικαιώματα των εργαζόμενων" και ότι "τα ΜΑΤ δεν λύνουν προβλήματα". Πλήρωσαν από την τσέπη τους για έργα που καρπώθηκαν ιδιώτες και τώρα καλούνται να τους ξαναπληρώσουν για να πάρουν τα άχρηστα ντουβάρια πίσω. Με εκατοντάδες συμβασιούχους άνεργους και απλήρωτους και τις δημοτικές υπηρεσίες ανίκανες να προσφέρουν κοινωνικό έργο, όπως λόγου χάρη το «βοήθεια στο σπίτι».

Ναι αυτό είναι η Δημοτική αυτοδιοίκηση στην εποχή του Καλλικράτη και του μνημονίου. Ποια μένει ως λύση για την Δημοτική αρχή και τους πολιτικούς της εκφραστές, τα κόμματα του Μνημονίου, ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ -οικολόγοι-πράσινοι, που δεν τους είδαμε να καταγγέλλουν τα ΜΑΤ και την καταστολή έξω από το Δημαρχείο; Μα τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ για να επιβεβαιώσουν την κατασταλτική και αντιδημοκρατική εκτροπή, της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΕ και της Δημοτικής αρχής του Φ. Φίλιου, που μόνο μια λαϊκή εξέγερση μπορεί να ανατρέψει.

Η κοροϊδία ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει εδώ. Και πρέπει να τη σταματήσουν οι ίδιοι οι πολίτες. Το πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας είναι δικό τους όπως και κάθε άλλη δημόσια έκταση που έχει παραχωρηθεί εκβιαστικά και χαριστικά στους ιδιώτες. Να κατασχεθεί άμεσα και να γίνουν έρευνες στις περιουσίες όσων μπλέχτηκαν με το σκάνδαλο. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και να ενισχυθούν με προσωπικό και δημόσια κονδύλια οι Δημοτικές υπηρεσίες. Να σταματήσει η δημοτική φορομπηξία στα λαϊκά στρώματα ΤΩΡΑ

ΔΡΑΣΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: