Πέμπτη, Απριλίου 14, 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙ

Με αγανάκτηση ο Γιαννιώτικος λαός παρακολουθεί την επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, πολιτική της καταστολής και της αστυνομικής τρομοκρατίας που επιβάλλει η δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ- Φ. Φίλιου.
Μια επιλογή που υπαγορεύεται από  τις αντιδραστικές κατευθύνσεις που επιτάσσει  η καπιταλιστική βαρβαρότητα και που εξειδικεύει μέσω της τοπικής διοίκησης ο λαοκτόνος Καλλικράτης.


Ερήμην του Γιαννιώτικου λαού και της αντιπολίτευσης  εγκαινίασε  την προσφιλή πλέον τακτική του μονολόγου και της λήψης σημαντικών, διάτρητων πολιτικά και ηθικά, αποφάσεων που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των πλατειών λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας.




Σε μια περίοδο που η λαϊκή οικογένεια σηκώνει το σταυρό του μαρτυρίου εξαιτίας της ληστρικής επιδρομής των αρπαχτικών της διεθνούς και ντόπιας πλουτοκρατίας, η δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ-Φ.Φίλιου παρά τις ψεύτικες προεκλογικές της διακηρύξεις περί φοροελαφρύνσεων, συνεχίζει ακάθεκτη το δρόμο της λαϊκής φορολεηλασίας που χάραξε εκείνη της ΝΔ-Ν. Γκόντα.

Με την ανεργία να καλπάζει ξέφρενα, με το μεροκάματο και το μισθό να συμπιέζονται  ασταμάτητα, με τα δημοτικά τέλη να κατατάσσονται στα υψηλότερα της χώρας, είναι τουλάχιστον εξωφρενική και υποτιμητική για τη νοημοσύνη του Γιαννιώτικου λαού η προσπάθειά της να εμφανιστεί ως γενναιόδωρη και να θέλει να πείσει ότι η αντιδραστική της πολιτική είναι μονόδρομος.

Υπηρεσίες που έχει ήδη πληρώσει πανάκριβα  η λαϊκή οικογένεια, κοινωνικά αγαθά που η φύση απλόχερα μας χαρίζει μπαίνουν στο στόχαστρο της νέας φοροεπιδρομής που αποφάσισε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο παρωδία η, ελέω καλπονοθευτικού νόμου μειοψηφούσα στο Γιαννιώτικο λαό, δημοτική αρχή.
Και ενώ από την αρχή του χρόνου οι απολυμένοι της πρώην ΑΔΕΙ δίνουν τον αγώνα τους για το αυτονόητο δικαίωμα  στη μόνιμη  σταθερή  και με πλήρη δικαιώματα δουλειά, η δημοτική αρχή προχωρά στις νέες προσλήψεις εργασιακού εμπαιγμού και πολιτικής ομηρίας.

Παράλληλα και υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της αφισσορύπανσης επιχειρούν να φιμώσουν και να εξαφανίσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της απρόσκοπτης ενημέρωσης του Γιαννιώτικου λαού, επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα στις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο περιθώριο του αστικού κυρίαρχου επικοινωνιακού κατεστημένου.

Ξετυλίγεται έτσι σιγά-σιγά για τον εργαζόμενο λαό το κουβάρι των εξοντωτικών μέτρων, που από κοινού συναποφασίζει και επιβάλλει μέσω του αντιλαϊκού Καλλικράτη η ενορχηστρωμένη συμπαιγνία ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δήμο μας, όπου ο ξεπεσμός και ο κατήφορος της δημοτικής αρχής δεν έχουν όρια:
-Είναι ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τους απολυμένους της πρώην ΑΔΕΙ για να δοθεί λύση στο δίκαιο αίτημά τους, για να πάρει σάρκα και οστά η προσδοκία και η προοπτική των νικηφόρων αγώνων των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας.

-Ο Γιαννιώτικος λαός μπορεί με τον αγώνα του να αποκρούσει την τρομοκρατία και να υποχρεώσει τη δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ-Φ.Φίλιου να απομακρύνει τις αστυνομικές δυνάμεις από το δημαρχείο.

-Το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων με αποκλειστικό θέμα την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις στη βάση της πρότασης που επανειλημμένα καταθέσαμε.

-Να καλυφθεί το σύνολο των πραγματικών αναγκών του νέου διευρυμένου δήμου με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και με συμβάσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας.

-Να ακυρωθούν οι συνεδριάσεις του μονολόγου που πραγματοποίησε η μειοψηφούσα δημοτική αρχή καθώς και οι αποφάσεις της για τα εξοντωτικά τέλη που επέβαλλε στα πλατιά λαϊκά στρώματα. 

Τον μονόδρομο του αγώνα που χάραξαν οι απολυμένοι του δήμου μας οφείλουμε να τον στηρίξουμε με συνέπεια και συνέχεια γιατί αυτός σηματοδοτεί το χρέος μας απέναντι στην καπιταλιστική ισοπεδωτική βαρβαρότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: