Τετάρτη, Απριλίου 06, 2011

Ο δημοκρατικός Γιαννιώτικος λαός αποκρούει και καταδικάζει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που επιβάλλει η δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ-Φίλιου.


Η δημοκρατική κοινή γνώμη του δήμου μας είναι ανάστατη από την απαράδεκτη απόφαση της δημοτικής αρχής ΠΑΣΟΚ-Φ.Φίλιου να επιστρατεύσει την αστυνομική τρομοκρατία προκειμένου να παρακάμψει το καυτό πρόβλημα των απολυμένων της πρώην ΑΔΕΙ και να λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο.

Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες αποκαλύπτει το μέγεθος του κυβερνητικό αυταρχισμού, τον ξεπεσμό της δημοτικής αρχής αλλά και τον αδίσταχτο χαρακτήρα ενός συστήματος που στο όνομα της λεγόμενης αστικής νομιμότητας εξαντλεί όλη του την επιθετικότητα ενάντια στους δίκαιους αγώνες της εργατικής τάξης.
Τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν μπροστά στο δημαρχείο της πόλης αναδύουν τραυματικές μνήμες άλλων σκληρών και επώδυνων για το λαϊκό κίνημα εποχών.
Αυτά λοιπόν είναι τα όρια της αστικής τους δημοκρατίας, αυτές και οι εναλλακτικές επιλογές για να την επιβάλλουν για το καλό πάντα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων!
Δεν νομιμοποιήσαμε με την παρουσία μας το δημοτικό συμβούλιο παρωδία!
Καταγγείλαμε το κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού που επιχειρεί να επιβάλλει στην περιοχή μας η δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ Φ.Φίλιου.
Καλέσαμε τη δημοτική αρχή να απομακρύνει από το χώρο του δήμου τις αστυνομικές δυνάμεις και να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα το πρόβλημα των απολυμένων.
Καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για την πολιτική και δίκαιη επίλυση του προβλήματος των απολυμένων της πρώην ΑΔΕΙ.
Ζητήσαμε την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καλέσαμε το δημοτικό συμβούλιο να αναλάβει σύσσωμο τις πολιτικές και αστικές του ευθύνες αποδεικνύοντας έμπρακτα, και όχι με ευχολόγια και αφηρημένες εκδηλώσεις συμπάθειας, το ενδιαφέρον του για τους απολυμένους της πρώην ΑΔΕΙ.
Η απαξιωτική στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στην πρότασή μας αποδεικνύει το κάλπικο και υποκριτικό της ενδιαφέρον για τους απολυμένους.
Αποκαλύπτει τον πραγματικό στόχο και την επιδίωξή της που δεν ήταν άλλος από την προσδοκώμενη κόπωση και την εκφύλιση του αγώνα των απολυμένων.
Απέναντι στη γαλαζοπράσινη και δια ροπάλων και αυταρχισμού επιβαλλόμενη «δημοκρατία» και «νομιμότητα είτε της εκδοχής ΝΔ-Γκόντα είτε ΠΑΣΟΚ-Φίλιου, το εργατικό και λαϊκό κίνημα της περιοχής έχει χρέος να δώσει τη δική του οργανωμένη και ενωτική απάντηση. .
Οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι του δήμου μας που από την εμπειρία τους έχουν αντλήσει τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, και έχουν αντιληφθεί τον καθαρά ταξικό χαρακτήρα των προβλημάτων τους, δεν έχουν άλλο δρόμο να επιλέξουν παρά εκείνον της οργανωμένης μαζικής λαϊκής ενωτικής πάλης, τον μόνο που μπορεί να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα!

Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση.
6-4-11)

Δεν υπάρχουν σχόλια: