Κυριακή, Ιουλίου 10, 2011

Αλληλεγγύη στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης!

Να σταματήσει ο απάνθρωπος Ισραηλινός αποκλεισμός!
Να αρθεί άμεσα η κυβερνητική απαγόρευση του απόπλου του στολίσκου της αλληλεγγύης προς τη Γάζα!

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις του, με ευθύνη της δημοτικής αρχής απέφυγε να συζητήσει την μεθοδευμένη επιχείρηση παρεμπόδισης της αποστολής της διεθνούς αλληλεγγύης στον ηρωικά αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Ενός λαού που για δεκαετίες τώρα κρατά όρθια την τιμή ολάκερης της ανθρωπότητας σηματοδοτώντας με την αγωνιστική του αυτοθυσία το χρέος απέναντι σε ότι επιβουλεύεται τα αδιαπραγμάτευτα ιδανικά της ελευθερίας της αυτοδιάθεσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αυτόν το λαό, με τον πολυετή βάρβαρο αποκλεισμό από στεριά αέρα και θάλασσα, τιμωρούν οι πάνοπλοι στρατοκράτες του κράτους του Ισραήλ και τα διεθνή τους ιμπεριαλιστικά στηρίγματα.
Αυτούς τους πατροπαράδοτους φίλους του Ελληνικού λαού απαρνείται σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στερώντας του το δικαίωμα να υποδεχτεί στην γη του τον στολίσκο της διεθνιστικής αλληλεγγύης των λαών, με το κατάπτυστο φιρμάνι που εξέδωσε απαγορεύοντας τον απόπλου των καραβιών που έχουν σημαία τους το δικαίωμα των λαών στην Ελευθέρια, την Αδελφοσύνη, την Ειρήνη.
Δεν μπορεί να ξεχνάμε πως αυτός ο καταδυναστευμένος ηρωικός λαός της Παλαιστίνης, στα σκοτεινά χρόνια της επτάχρονης δικτατορίας, στήριξε με κάθε τρόπο, ακόμη και με το στέρημα της ψυχής του την αντίσταση και τον αγώνα του λαού μας για να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα ψωμί παιδεία ελευθερία.
Πικρή και προσβλητική όμως είναι η ανταπόδοση που του επιφυλάσσουν οι σφαγείς των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού, οι τοποτηρητές των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή, καθώς και οι διαχειριστές της τοπικής εξουσίας και στυλοβάτες του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος!
Έτσι η δημοτική αρχή περιφρονώντας τα εκφρασμένα φιλοπαλαιστινιακά αισθήματα του Γιαννιώτικου λαού όχι μόνο απόφυγε να καταγγείλει τον πολύχρονο Ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας, την κυβερνητική απαγόρευση του απόπλου του στολίσκου προς αυτήν, καθώς και την σύλληψη των δυο πλοιάρχων των καραβιών Αμερικής και Καναδά, αλλά απεναντίας αναλώθηκε δια του δημάρχου της σε καταγέλαστες και ταπεινωτικές για την ίδια φλυαρίες.
Τόσος ο φόβος της και τέτοια η δουλικότητα της προς τα διάφορα κέντρα εξουσίας που δεν τόλμησε ο δήμαρχος ούτε καν να συζητήσει το ψήφισμα αλληλεγγύης που η ΔΡΑΣΥ κατέθεσε ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης!
Την ίδια στιγμή όμως κ. δήμαρχε που εσείς επικαλείστε αδυναμία να σηκώσετε το βάρος της έκδοσης ενός απλού ψηφίσματος ο πρόεδρος του δικαστηρίου βρήκε το κουράγιο και την τόλμη να απαλλάξει από τις κατηγορίες που του απέδωσε η κυβερνητική εντολή τον συλληφθέντα καπετάνιο του καραβιού της Αμερικανικής αποστολής, και να τον αφήσει ελεύθερο!
Η στάση αυτή της δημοτικής αρχής έδειξε για μια ακόμη φορά ότι ο κατήφορός δεν έχει τέλος και ότι η πολιτική της βρίσκεται σε πλήρη διάσταση και αντίθεση με τα αισθήματα και τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Γιαννιώτικου λαού.
Η συστηματική προσπάθειά της να κρατήσει έξω και μακριά από το δημοτικό συμβούλιο τα πραγματικά προβλήματα που αγγίζουν και απασχολούν την κοινωνία μας συναντά την καθολική λαϊκή αντίθεση αλλά και την απαίτηση να καταστεί το δημοτικό συμβούλιο όργανο ελεύθερης πολιτικής διαπάλης και λήψης αποφάσεων που θα εναρμονίζονται με τις διαθέσεις και τα συμφέροντα του Γιαννιώτικου λαού.

ΔΡΑΣΥ Ιούλης 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: