Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2011

Η μάχη της “ΔΩΔΩΝΗΣ”: ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ





  1. Στηρίζουμε την γιορτή στήριξης τς κτηνοτροφίας και του αγωνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ – Δευτέρα 1 Αυγούστου στο πάρκινκ της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ


  2. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στις 3 Αυγούστου για να μην αλλάξει το καταστατικό 




Όταν ο λαός θέλει να αγωνιστεί, μπορεί να κάνει θαύματα και να ανατρέψει τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης και την κυριαρχία του κεφαλαίου πάνω στις ζωές μας.


Τρανταχτό παράδειγμα το ζήτημα της ΔΩΔΩΝΗΣ στην περιοχή μας. Πάνω από 20 χρόνια έχει μπει στο μάτι στων πολυεθνικών, των καρτέλ και των λαμόγιων. 


Πάνω από 20 χρόνια ένα ανοικτό και πολύμορφο μέτωπο λαϊκών δυνάμεων, κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς αντιστέκονται κρατώντας το μίνιμουμ κρατικοσυνεταιριστικό χαρακτήρα της εταιρίας. Εξασφαλίζοντας κάποιες καλές τιμές στους παραγωγούς, όχι πως δεν είναι αναγκαίο και καλύτερες. Σχετικά αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας που πρέπει να γίνουν καλύτερες. Και ποιοτικά προϊόντα που μπορούν και πρέπει να γίνουν φτηνότερα.


Είναι αυτό το πολύμορφο μέτωπο που έχει μπλοκάρει στην συντονισμένη προσπάθεια ξεπουλήματος της εταιρίας το τελευταίο διάστημα, στέλνοντας στο αγύριστο μια διοίκηση που μπήκε πάνω για να εκφυλίσει και να απαξιώσει την εταιρία, τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους.


Είναι αυτό το μέτωπο των λαϊκών και εργατικών δυνάμεων που πρέπει και μπορεί να δυναμώσει κι άλλο με άλλες δυνάμεις που μπορεί στις 3 Αυγούστου να μπλοκάρει την αλλαγή του καταστατικού της ΔΩΔΩΝΗΣ. Σύμφωνα με το υπάρχον καταστατικό δεν μπορούν να πουληθούν οι μετοχές της εταιρίας. Μπορούν μόνο να μεταβιβασθούν στις ενώσεις και στους συνεταιρισμούς. Μια αλλαγή του καταστατικού ανοίγει την πόρτα της ΔΩΔΩΝΗΣ στο Ελληνικό και ξένο κεφαλαίο.
Αυτό δεν πρέπει και δεν μπορεί να συμβεί. Η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να μείνει στους κτηνοτρόφοι της και στους εργαζόμενους της.


Ιδιαίτερα σήμερα που η κρίση έχει βαθύνει τόσο πολύ και είναι φανερός ο κίνδυνος να προκληθεί διατροφικό ζήτημα για την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Έ σε τέτοιες στιγμές συνεταιριστικές εταιρίες όπως η ΔΩΔΩΝΗ, η ΣΒΕΚΗ, η ΖΩΔΩ και η ΠΙΝΔΟΣ μπορούν σε δίκτυο να απαντήσουν αποτελεσματικά και να θρέψουν τον λαό.


Για αυτό το λόγο ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ συνδυάζεται με τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, ενάντια στα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα.


Είναι ένας αγώνας που πρέπει να τον αγκαλιάσει το κίνημα των πλατειών, όπως πρέπει να γίνει αγώνας και του εργατικού κινήματος αλλά και όλων των αριστερών και μη δυνάμεων που αγωνίζονται για να υπάρξει ένα διαφορετικό σύριο για αυτούς και τα παιδιά τους. Όποιος θα απουσιάσει από αυτή τη μάχη των μαχών τότε μάλλον συνειδητά ή ασυνείδητα εξυπηρετεί την αντιλαϊκή και αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ και στηρίζει τις επιλογές των τοκογλύφων, των καρτέλ και των πολυεθνικών.


Επιμένουμε, όπως ο αγώνας έχει κερδηθεί ως τα τώρα έτσι μπορεί να κερδηθεί και στις 3 Αυγούστου. Ή μπορεί να κερδηθεί μια και καλή και θα είναι η πρώτη νίκη ενάντια στις δυνάμεις της καταστροφής, ενάντια στις δυνάμεις της καπιταλιστικής σήψης και παρακμής. Ενάντια στην κυβέρνηση και στις άλλες δυνάμεις που στηρίζουν το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. Ενάντια στην ΕΕ και το ΔΝΤ. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ που θα σημάνει αντίστροφη του κλίματος.


Για το λόγο στο ποσοστό που μας ανήκει κάνουμε γενικό προσκλητήριο αγώνα και μάχης. Όλοι στις επάλξεις του αγώνα για να μην αλλάξει το καταστατικό της ΔΩΔΩΝΗΣ στην γενική συνέλευση στις 3 Αυγούστου. Για να μην ιδιωτικοποιηθεί το καμάρι του Ηπειρώτη, για να μην πεινάσει ο λαός, για να ανατραπεί η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, και η ΕΕ.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: