Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ Ν. ΠΡΈΒΕΖΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μεγάλη ντροπή και απογοήτευση μας κάνει να αισθανόμαστε ως Έλληνες πολίτες η στάση που έχει κρατήσει η Ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες.  Αποκορύφωμα αποτελεί η απαγόρευση που επέβαλε στον απόπλου του στόλου της Ελευθερίας ΙΙ στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για την Γάζα».
Όχι μόνο επέτρεψαν στις ξένες μυστικές και στρατιωτικές υπηρεσίες να δρουν ανενόχλητες στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν και ενδείξεις ότι τις βοήθησαν σε πράξεις δολιοφθοράς σε πλοία του στόλου της Ελευθερίας!


Η συμπεριφορά της Ελληνικής κυβέρνησης στερείται κάθε νομιμότητας. Είναι αντίθετη ακόμη και με το διεθνές Δίκαιο!

Θεωρούμε τον Γιωργό Παπανδρέου, τα μέλη της κυβέρνησής του, καθώς και όποιον προσπάθησε να εμποδίζει τον απόπλου, απόλυτα συνυπεύθυνο των εγκλημάτων και των παράνομων πράξεων που έχουν γίνει και έθεσαν σε άμεσο  κίνδυνο τις ζωές των επιβαινόντων στα πλοία του στόλου.
Καλούμε τα μέλη της πρωτοβουλίας « Ένα καράβι για την Γάζα»  και των άλλων πρωτοβουλίων και οργανώσεων που πήραν μέρος στον στόλο της Ελευθερίας ΙΙ, να κάνουν μηνύσεις κατά του Πρωθυπουργού, του κ. Παπουτσή και όλων των υπολοίπων.
 Καλούμε, επίσης, τον Ελληνικό λαό και την δικαιοσύνη να τους καταδικάσουν απερίφραστα για τις πράξεις τους αυτές.
Η συμπεριφορά τους έχει επιφέρει την πολιτική και ηθική πτώχευση της Ελλάδας. Δεν είναι ντροπή να είσαι φτωχός. Ντροπή είναι να χάνεις την αξιοπρέπεια σου.

Πολύ καιρό πριν, προτού ακόμη πέσουν οι μάσκες τις υποκρισίας, ένας φίλος μας Παλαιστίνιος μας είχε πει ότι η ηλικιωμένη μάνα του θεωρούσε τον τότε υπουργό εξωτερικών (ΓΑΠ) ως καλό άνθρωπο που κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες για το παλαιστινιακό. Σήμερα, η κάθε Παλαιστίνια μάνα και ο κάθε άνθρωπος που νιώθει αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα  των Παλαιστινίων θεωρεί τον ΓΑΠ εχθρό του λαού της Παλαιστίνης. Ας μας πει ο ΓΑΠ τι εισέπραξε ή τι θα εισπράξει η Ελλάδα σαν χώρα από αυτήν την στάση πέρα από απέχθεια και οργή;
Πραγματικά, δεν θεωρούμε υπερβολή το να υποστηρίξουμε πως η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν οικειοθελώς αποδεχθεί την τρομοκρατική και δολοφονική πολιτική του ισραηλινού κράτους και σιωπούν ένοχα μπροστά στο έγκλημα διαρκείας που συντελείται ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης.
Όπως και να 'χει, όμως,
ο στόλος της Ελευθερίας τελικά βγαίνει νικητής. Εκείνο που αποδεικνύεται περίτρανα, για μια ακόμη φορά, είναι το πόσο  πολύ φοβούνται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τις επαναστατικές πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης των λαών. Έμειναν κυριολεκτικά «γυμνές» αυτές οι κυβερνήσεις μπροστά στους λαούς τους και φάνηκε πόσο βρόμικα αλληλοεξαρτώμενες είναι όταν πρόκειται να επιτεθούν ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαών που αρνούνται να σκύψουν τα κεφάλι.
Ο στόλος της ελευθερίας βγαίνει τελικά νικητής γιατί όχι  τυχαία αποκαλύπτεται πόσο βρόμικός είναι ο ρόλος που παίζει η σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση. Βουλιάζει την ίδια την Ελλάδα οικονομικά, εθνικά και ηθικά.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί.
Να ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές του Ελληνικού Λαού στις πλατείες και να φωνάξουμε το ίδιο σύνθημα με αυτό που πρωτακούστηκε στη πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου: «Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ».
Ο Ελληνικός λαός δεν ερωτήθηκε. Δεν δανείστηκε. Δεν χρωστάει..
Ας απευθυνθεί ο ΓΑΠ προς τους συνεργάτες του: το Ισραήλ και το ΔΝΤ για να πληρώσουν τα χρέη των διαφθαρμένων κυβερνήσεων και πολιτικών όλων των τελευταίων δεκαετιών!

Θέλουν να σκοτώσουν την ελπίδα της ελευθερίας. Αλλά καλά θα κάνουν, να προσέχουν .γιατί όπως φαίνεται, η φλόγα της άνοιξης της αραβικής επανάστασης φωτίζει και εμπνέει τα όνειρα όλων των Ευρωπαϊκών λαών, και το ανατρεπτικό σύνθημα «να φύγουν οι κυβερνήσεις της εκμετάλλευσης» έχει πλέον πετάξει πολύ περά από τα σύνορα της αραβικής πλατείας!

  Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ν. Πρέβεζας

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: