Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2006

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ



Γνωστές είναι σε όλους μας οι οδυνηρές συνέπειες που υφίστανται καθημερινά οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι απόμαχοι της δουλειάς εξαιτίας της αντιλαϊκής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει τα μεγάλα εθνικά και πολυεθνικά συμφέροντα σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Τα βλέπουμε και τα γευόμαστε όλα καθημερινά στην πόλη μας, όπου οι ελεύθεροι χώροι γίνονται βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η τσέπη μας δεν προφταίνει να στεριώσει φράγκο από την ακρίβεια που καλπάζει. Την ζούμε στην εργασία μας, όπου η εργοδοσία δεν σέβεται κανένα εργασιακό αλλά και ανθρώπινο δικαίωμα.
Μέσα από προσωπικές και συλλογικές δοκιμασίες, συνειδητοποιούμε κάθε μέρα και περισσότερο πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την απελευθέρωση των εργαζομένων από τα δεσμά της βάρβαρης εκμετάλλευσης από εκείνον της ανυπακοής, της αντίστασης, της ρήξης και της ανατροπής. Ο εφησυχασμός, η αδράνεια και η ηττοπάθεια νομοτελειακά οδηγούν στην υποταγή και την δυστυχία.

Αρκετά είναι στην ιστορία τα γεγονότα που επιβεβαιώνουν διαχρονικά, αλλά και στις μέρες μας, την νομοτελειακή αυτή αλήθεια. Με αγώνες οι Γάλλοι απέτρεψαν ρατσιστικά και αντεργατικά σχέδια της Ε.Ε. Και πάλι με αγώνα οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί είπαν όχι και φρενάρισαν το Ευρωσύνταγμα. Έτσι οι αδελφοί μας Κύπριοι απέτρεψαν αμερικάνους και Ε.Ε των μονοπωλίων να επιβάλλουν το ιμπεριαλιστικό σχέδιο Ανάν. Με αγώνες και οι θυσίες οι ηρωικοί μαχητές του Λιβάνου και της Παλαιστίνης καθήλωσαν και ανάγκασαν σε υποχώρηση την πλέον σύγχρονη αμερικανο-ισραηλινή ιμπεριαλιστική, πολεμική μηχανή.

Με τόλμη, λεβεντιά και αυταπάρνηση οι λαοί της Βενεζουέλας, Βολιβίας, Κούβας κτίζουν ένα ανθρώπινο μέλλον που σε μεγαλο βαθμό καθορίζεται από τις επιλογές, τις διαθέσεις και τις δυνατότητες του ταξικού λαϊκού κινήματος, παρ’ όλη την υπονόμευση και την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Αλλά και στην χώρα μας με τον νικηφόρο αγώνα των φοιτητών η κυβέρνηση της ΝΔ υποχώρησε για πρώτη φορά.. Στην συνέχεια αυτής της αγωνιστικής αφύπνισης με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο εργαζόμενος λαός, οι αγωνιζόμενοι φοιτητές, τα συνδικάτα καλούνε σε πανελλαδική-πανεργατική διαδήλωση ενάντια στην κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων, της ακρίβειας και του πολέμου.

Σε ένα τέτοιο αγωνιστικό προσκλητήριο έχουμε χρέος όλοι να σμίξουμε σε ένα αγωνιστικό ξέσπασμα οργής και καταγγελίας ενάντια στην σαρωτική επιδρομή που έχουν εξαπολύσει οι μεγιστάνες του πλούτου και της βαρβαρότητας.

Οι αγωνιστικές κινήσεις, Δημοτική ριζοσπαστική αριστερή συσπείρωση και Νομαρχιακή ριζοσπαστική αριστερή συσπείρωση, καλούν τον Γιαννιώτικο λαό να μην χάνει ευκαιρία να εκδηλώνει με κάθε τρόπο, την βαθιά αντίθεση του στην καταστροφική νεοφασιστική πλημμυρίδα.. Επιβάλλεται επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε όλοι, πως η λύση των προβλημάτων είναι δική μας υπόθεση, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από την αγωνιστική στάση των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας.

Με αφορμή την προκλητικά πανηγυρική πασαρέλα στην έκθεση Θεσσαλονίκης της κυβέρνησης της ΝΔ, των γνωστών εκφραστών της ολιγαρχίας του πλούτου, κάθε πολίτης που δοκιμάζει στο πετσί του τις καυτές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, επιβάλλεται να καταγγείλει και να απομονώσει την κυβέρνηση της φτώχιας, της ανεργίας, του αυταρχισμού και της καταστολής δίνοντας το αγωνιστικό παρόν στις μαχητικές διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και στα γραφεία της Δ.Ρ.Α.ΣΥ- ΝΟ.Ρ.Α.ΣΥ στο τηλέφωνο 2651021160 από 6 - 9 κάθε απόγευμα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: