Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2006

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές οι δήμαρχοι των Ιωαννίνων και της Ανατολής με την ενίσχυση της κυβέρνησης της ΝΔ προχώρησαν σε μια κίνηση προεκλογικής κοροϊδίας χιλιάδων ανέργων με την δημοσιοποίηση των τοπικών πρωτοβουλιών απασχόλησης για 330 άνεργους.

Ας μην πέσουν στην παγίδα οι άνεργοι και οι οικογένειες τους όσο κι αν έχουν ανάγκη την εργασία. Είναι ήδη γνωστό πως αμέσως την επόμενη μέρα από την αναγγελία του προγράμματος-κοροϊδία για τους άνεργους, στήθηκε στην Καλούτσανη ένα επί της ουσίας ένα προεκλογικό γραφείο του δημάρχου Ν.Γκόντα που με αφορμή το πρόγραμμα ανεργίας, οννεδίτες καταγράφουν τους χιλιάδες ανέργους για να τους εκβιάσουν ευκολότερα εν όψει των δημοτικών εκλογών. Πρόκειται για την ομηρία χιλιάδων άνεργων και των οικογενειών τους από την δημαρχιακή αρχή. Για την δημιουργία ενός τεράστιου ρουσφοτολογικού μηχανισμού των δήμων και της κυβέρνησης που θα παίζει με το πόνο των ανέργων και των οικογενειών τους.

Αλλα τα πράγματα είναι ακομη χειρότερα. Δεν πρόκειται για εύρεση μόνιμης και σταθερής εργασίας με εξασφαλισμένα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους δήμους, αλλα για ένα πρόγραμμα παροχής φτηνής εργασίας στις επιχειρήσεις. Για την δημιουργία 330 θέσεων απασχόλησης και όχι εργασίας. Θέσεις κατά βάση μερικής απασχόλησης, stage, χρηματοδότηση για το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων από τους ίδιους τους άνεργους.

Είναι εξίσου γνωστό πως οι δημοτικές κινήσεις του Φ.Φίλιου και του Γ. Μελανίδη κατέκριναν την δημοτική αρχή του Ν. Γκόντα ότι άργησε να το ξεκινήσει και όχι ότι μέσω του προγράμματος κοροϊδεύει τους άνεργους ότι θα τους βρει εργασία ενώ επί της ουσίας ενισχύει τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, εργασιακές σχέσεις που ο εργαζόμενος έχει μόνο υποχρεώσεις και ο εργοδότης μόνο δικαιώματα. Παίζοντας συνειδητά οι δημοτικές κινήσεις του Φ.Φίλιου και του Γ. Μελανίδη το παιχνίδι των επιχειρηματιών και του κεφαλαίου που περιμένουν το υποταγμένο και φτηνό εργατικό δυναμικό για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Σαν Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση δεν πρόκειται να πούμε ψέματα στους εργαζόμενους, ούτε να παίξουμε με τον πόνο των ανέργων και των οικογενειών τους, όπως κάνουν συνειδητά οι κυρίαρχες δημοτικές κινήσεις του Γκόντα-Φίλιου-Μελανίδη.

Η αντιμετώπιση της ανεργίας επιβάλει ένα ριζοσπαστικό σχεδιασμό που θα εχει σαν στόχο την ριζική ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου που τώρα τον καρπώνονται λίγοι. Την ριζική μείωση των ωρών εργασίας στο βαθμό που δεν θα υπάρχει άνεργος και την εξίσου ριζική αύξηση των μισθών στο βαθμό που θα ζούμε όλοι μας από μια δουλειά ικανοποιώντας τις πολύμορφες μοντέρνες ανάγκες μας. Ιδιαιτερα στην σημερινή εποχή που η παραπάνω προοπτική με την ανάπτυξη της τεχνολογίας γίνεται απόλυτα ρεαλιστική.

Φυσικά αυτό δεν μπορει να γίνει στο επίπεδο του δήμου, αλλα οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημοτικές αρχές θα πρέπει να γίνουν ενεργοί συμπαραστάτες και συμμέτοχοι ενός εργατικού και ριζοσπαστικά ανατρεπτικού κινήματος που θα εξαλείψει την ανεργία την φτώχια και την εκμετάλλευση δίνοντας την εξουσία στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων και όχι να παίζει με την ανάγκη των άνεργων για εργασία εξασφαλίζοντας στο κεφάλαιο φτηνά εργατικά χέρια, όπως κάνουν οι δημοτικές αρχές και οι δημοτικές κινήσεις της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς.

Η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση θα αγωνιστεί με όλες τις δυναμεις της να ενισχυθεί η προοπτική της ρήξης και της ανατροπής με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, της υποταγής, της εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας σε τοπικό-εθνικό-διεθνικό επίπεδο. Εξασφαλίζοντας την εξασφάλιση και την διεύρυνση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Δικαιώματα σε μια αξιοπρεπή εργασία , υγεία , παιδεία , διαβίωση στην πόλη, στην επικοινωνία με το φυσικό περιβάλλον και στην αλληλεπίδραση με την τεχνολογία.


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: