Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2006

Απάντηση στα «Γκάλοπ» της «Ελευθερίας» !



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Στη «μιντιοκρατική- θεαματική»δημοκρατία μας τα γκάλοπ το λιγότερο που κάνουν είναι να εμφανίζουν τις συγκυριακές τάσεις του εκλογικού σώματος. Αποτελούν μοντέρνα εργαλεία επηρεασμού, καθοδήγησης, έλεγχου, ποδηγέτησης και σε τελευταία ανάλυση, εκβιασμού της κοινής γνώμης του εκλογικού σώματος από τις κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις.

Το γκάλοπ της «Ελευθερίας» σε Δήμο και Νομαρχία συρρικνώνει την αριστερά που δεν έσκυψε το κεφάλι και συγκρούστηκε με τα μεγάλα συμφέροντα, που δεν ακολούθησε και δεν ακολουθεί τις διαχειριστικές λογικές. Ο λόγος προφανής. Να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους, την νεολαία και τους άνεργους να επιλέξουν ανάμεσα στα γνωστά «εκλογικά διαχειριστικά εμπορεύματα». Είτε με τη μορφή των υπερσυντηρητικών και αντιδραστικών συνταγών είτε με την παραλλαγή και την εκδοχή των νεοφιλελεύθερων επιταγών.

Φτάνει όμως να μιλήσεις στην γειτονιά, στους χώρους εργασίας και εκπαίδευσης για να κατανοήσεις ότι ο κόσμος του μεροκάματου, της μερικής απασχόλησης και της ανεργίας, ο κόσμος των αγώνων, της πολύμορφης αναζήτησης, του πολιτισμού και της παιδείας, βγάζει «κόκκινη κάρτα» στους πάσης φύσεως διαχειριστές. Στους αυτόκλητους σωτήρες που στην πλειοψηφία τους έχουν την κύρια ευθύνη για το χάλι των Ιωαννίνων ή στηρίζονται από τις κυρίαρχες καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις, εξυπηρετώντας μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Αυτό πάλι με την σειρά του δεν φτάνει. Το λαϊκό «αϊ σιχτίρ», για να μην υποταχτεί μπροστά στην κάλπη στην λογική του «μικρότερου κακού», πρέπει να μετατραπεί σε ενεργητική υποστήριξη στις ενωτικές κινήσεις της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, με στόχο να ενισχυθούν πολιτικά και εκλογικά τα ψηφοδέλτια των αγώνων και των κοινωνικών κινημάτων. Καθώς μόνο έτσι θα νικηθούνε οι πολιτικές και όχι μόνο τα πρόσωπα που μετατρέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση σε εργαλείο αντιδραστικών αντεργατικών και αντιπεριβαντολογικών μεταρρυθμίσεων.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 13/7/06

Δεν υπάρχουν σχόλια: