Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2006

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Καλούμε φορείς, παρατάξεις, αντιπολεμικές και φιλειρηνικές οργανώσεις, ειρηνιστές της πόλης, εργαζόμενους μαθητές και φοιτητές στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 20-7-06 στις 7.30 να οργανώσουμε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λίβανου.

Στην Γάζα και στο Λίβανο ζούμε ένα ακόμη επεισόδιο του «πόλεμου κατά της τρομοκρατίας» που εξαπέλυσαν οι ιμπεριαλιστικές δυναμεις ενάντια στους λαούς και τα καθεστώτα που δεν υποτάσσονται στην νέα τάξη πραγμάτων στοχεύοντας στην ριζική αναμόρφωση του κόσμου.

Στο Λίβανο και στην Γάζα το νεοναζιστικό καθεστώς των σιωνιστών του Ισραήλ, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, εφαρμόζει το νόμο της συλλογικής ευθύνης σκοτώνοντας μαζικά άμαχους. Με στόχο την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση των Παλαιστίνιων και του εθνικού κινήματος αντίστασης της Χεζμπολάχ! Με την συνενοχή και συμμετοχή των ΗΠΑ και την ανοχή της ΕΕ! Στο ίδιο μήκος και η ελληνική κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά την πολιτική των ΗΠΑ-ΕΕ και του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή, στηρίζει άμεσα στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού και Λιβανέζικου λαού.

Την ίδια στιγμή ένα σημαντικό κομμάτι προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, ακολουθώντας μια γραμμή τυπικής ουδετερότητας τόσο απέναντι στους νεοναζί σιωνιστές όσο και απέναντι στην δυνάμεις της εθνικής αντίστασης σε Λίβανο και Παλαιστίνη, δικαιώνει την σιωνιστική και ιμπεριαλιστική πολιτική της νέας τάξης πραγμάτων των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως όσο το Ισραήλ εφαρμόζει το νόμο της συλλογικής ευθύνης απέναντι σε αμάχους, τόσο θα ενισχύονται οι πιο απελπισμένες και σκληρές μέθοδοι αντίστασης των Παλαιστίνιων και των Λιβανέζων.

Το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα, πρέπει να στηρίξει ενεργά τόσο τις ηρωικές δυνάμεις εθνικής αντίστασης της Παλαιστίνης και του Λίβανου, όσο και το εξίσου ηρωικό αντιπολεμικό κίνημα στο ίδιο το Ισραήλ, δίνοντας μια ουσιαστική ευκαιρία στην ειρήνη. Μια ειρήνη στην βάση της ισότιμης συνεργασίας των λαών της περιοχής (Παλαιστίνιοι, Άραβες, Λιβανέζοι, Εβραίοι κτλ), στην βάση του δικαιώματος στην εθνική και κοινωνική αυτοδιάθεση των λαών στην Μέση Ανατολή που εξασφαλίζεται μόνο με μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη και ένα πραγματικά ανεξάρτητο και Δημοκρατικό Λίβανο. Η ιστορία εχει δείξει πως εκεί που δεν θέλουν οι κυβερνήσεις μπορούνε οι λαοί.

Θεωρούμε πως ο αγώνας για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των συλλογικών δικαιωμάτων μας, ο αγώνας ενάντια στην μόλυνση του περιβάλλοντος, συναρτώνται άμεσα με τον αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και πρέπει να απασχολήσει άμεσα και τις δημοτικές και νομαρχιακές κινήσεις. Ο εχθρός που απαλλοτριώνει βασικά δικαιώματα μας σε ένα συνολικότερο πλαίσιο είναι κοινός και εδώ και εκεί. Στην εποχή του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού κάνεις δεν είναι αθώος και η σιωπή είναι συνενοχή.


ΙΩΑΝΝΙΝΑ 19/7/06

Δεν υπάρχουν σχόλια: