Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2006

Σαν ζωντανός οργανισμός, αντιδρά ...


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ



Γιάννενα, 1η Αυγούστου 2006

Γιαννιώτες-ισες,
γινόμαστε όλοι μάρτυρες τις τελευταίες μέρες της δραματικής κατάστασης που έχει περιέλθει η λίμνη Παμβώτις, που απαντά με την δυσοσμία του οικοσυστήματός της λόγω του ευτροφισμού, στην δυσοσμία έργων και λόγων των τοπικών αρχόντων. Σαν ζωντανός οργανισμός, αντιδρά στον κυνισμό με τον οποίο η Τριανδρία Καχριμάνη-Γκόντα-Παπασταύρου, από την μια εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του τοπικού μικρού κα μεγάλου κεφαλαίου έχει επιδοθεί σε μια άνευ όρων ληστρική εκμετάλλευση του υδάτινου δυναμικού της και της παράκτιας ζώνης, ενώ από την άλλη με χαρακτηριστική αλαζονεία βεβαιώνει ότι η κατάστασή της είναι καλύτερη από… ποτέ!!!


Δυστυχώς όσοι Γιαννιώτες ενεργοί πολίτες, επιστημονικοί φορείς και νηφάλιοι εκτός οικονομικών κυκλωμάτων ειδικοί πάλευαν να πείσουν για το συντελούμενο έγκλημα και την επερχόμενη καταστροφή στην λίμνη, την τάφρο της Λαψίστας, τον Καλαμά και γενικά όλο το υδάτινο δυναμικό του Λεκανοπεδίου, επιφανειακό και υπόγειο (με πρώτη άμεση επίπτωση τη μόλυνση του πόσιμου νερού), δικαιώνονται με τον πλέον τραγικό τρόπο.
Όμως, και τούτες τις κρίσιμες ώρες, αντί να σκύψουν στο πρόβλημα και να συγκαλέσουν Φορείς, Τ.Α. και επιστήμονες σε μια ύστατη προσπάθεια αποτίμησης και αναστροφής της κατάστασης, ως πλήρεις εκφραστές του αδηφάγου κεφαλαίου, περιορίζουν την ανάλυση της κρίσης στην κατάχρηση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων από τους καλλιεργητές του λεκανοπεδίου (χωρίς να προβάλουν κανένα διαφορετικό μοντέλο, ή διαδικασία ενημέρωσης), αποσιωπώντας την τσιμεντοποίηση της παραλίμνιας ζώνης, τον στραγγαλισμό του υδροβιότοπου, τα κάθε είδους οικιακά, βιοτεχνικά και βιομηχανικά λύματα που απολήγουν στην λίμνη (με την σιωπηρή συνενοχή της Τ.Α.), όπως δείχνουν και οι αναλύσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Περιμετρικοί ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, οικοπεδοποίηση της ζώνης προστασίας μεταφορά του ΚΤΕΛ στον Μάτσικα, συνθέτουν το εφιαλτικό σενάριο που τρέφουν οι ντόπιοι καταχραστές της δημόσιας περιουσίας αλλά και υπονομευτές του μέλλοντος του τόπου και των παιδιών μας, σε αγαστή συνεργασία με τους εντολοδόχους εκφραστές τους, Καχριμάνη-Γκόντα-Παπασταύρου. Εφιάλτης που ολοκληρώνεται με την απαξίωση και τον περιορισμό του Δασυλλίου Ιωαννίνων και όλων των εναπομεινάντων ελεύθερων χώρων και πάρκων της πόλης και του Μώλου, την ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση του Ξενία, του Κουραμπά και της κεντρικής πλατείας. Την απαξίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την εξυπηρέτηση της αυτοκίνησης και τον εξοστρακισμό των πεζών.
Γιαννιώτες-ισες, η μόνη ελπίδα για την ανατροπή της κατάστασης, τη σωτηρία της Λίμνης, την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής μας και της δημόσιας περιουσίας είναι ο κοινός μας αγώνας τόσο στον δρόμο και στη γειτονιά, όσο και μέσα από την υπερψήφιση των συνεπών αγωνιστικών ψηφοδελτίων της ΔΡΑΣΥ και της ΝΟΡΑΣΥ που οι ταξικοί μας αντίπαλοι πολεμούν με κάθε μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: