Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2006

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Το κράτος- τρομοκράτης της Μέσης Ανατολής, το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, με την υψηλή προστασία των ΗΠΑ στις 28/6/06, με πρόσχημα την απαγωγή ενός ισραηλινού στρατιώτη, εισέβαλε στην Γάζα, συλλαμβάνοντας 8 υπουργούς και 23 βουλευτές της παλαιστινιακής κυβέρνησης. Βομβαρδίζοντας, σχολεία, γέφυρες και εγκαταστάσεις κοινής ωφελείας, όπως τις εγκαταστάσεις παραγωγής ρεύματος, βυθίζοντας στο σκοτάδι 700.000 παλαιστίνιους. Αποκλείοντας τους από καθαρό νερό, τρόφιμα , ψυγεία, φάρμακα, με ορατό τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμωδών νόσων.

Καταπατώντας για μια ακομη φορά το καταξεφτιλισμένο διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα. Συνεχίζοντας την συντονισμένη και συστηματική προσπάθεια γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, όπως διαφαίνεται και από την κατασκευή του «Τείχους της ντροπής», που θα αποκλείσει τους παλαιστίνιους από τα εύφορα εδάφη της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη, επιτυγχάνοντας τον ολοκληρωτικό έλεγχο ενός λαού που του αρνούνται το δικαίωμα στην εθνική αυτοδιάθεση. Ενός λαού που για δεκαετίες παλεύει με το όπλο στο χέρι για την λευτεριά του, δίνοντας μαθήματα αξιοπρέπειας και λεβεντιάς σε όλους τους λαούς του κόσμου.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό να συλλαμβάνονται από τους σιωνιστές, βουλευτές και μέλη της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της παλαιστινιακής αρχής και καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η ΕΕ να μην διαμαρτύρεται . Ας σκεφτούμε τι θα γίνονταν εάν αντίστοιχα, ομάδες παλαιστινιακής αντίστασης είχαν συλλάβει βουλευτές ή υπουργούς του Ισραήλ, για να κατανοήσουμε πως η πολιτική ηθική , το διεθνές δίκαιο και η διεθνής νομιμότητα δεν είναι τίποτε άλλο από φτηνά προσχήματα των ιμπεριαλιστών για να επιβάλουν τις επιδιώξεις τους ενάντια στα συμφέροντα των λαών. Για να κατανοήσουμε ότι η αλληλοδιαπλοκή των μεγάλων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων φέρνει την τραγωδία της Γάζας δίπλα μας και μας κάνει συνένοχους στο έγκλημα εάν σωπάσουμε!

Σαν ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πιστεύουμε πως η ιντιφάντα του παλαιστινιακού λαού σε ένα συνολικότερο επίπεδο εχει άμεση σχέση με τον αγώνα των πολιτών για τους ελεύθερους χώρους και την δημόσια περιουσία και με τον αγώνα των εργαζόμενων για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που χαρακτηρίζουν τρομοκρατία τον αγώνα των παλαιστίνιων και των ιρακινών, στηρίζοντας το χωροφύλακα των ιμπεριαλιστών το Ισραήλ και τα ανδρείκελα των αμερικανών στην Βαγδάτη, είναι ίδια ή ανάλογα με αυτά τα συμφέροντα που αποικίζουν τους ελεύθερους χώρους και την δημόσια περιουσία, θυσιάζοντας στο βωμό του κέρδους τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Ενώ αντίστοιχα ο ηρωικός αγώνας της ιντιφάντα μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τον δικό μας αγώνα για την προκοπή αυτού του τόπου. Για να βγουν μπροστά τα δικαιώματα και οι λαϊκές ανάγκες!

Σε τελευταία ανάλυση στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού κρίνονται πολλά περισσότερα από το δικαίωμα του στην εθνική αυτοδιάθεση. Κρίνεται το διεθνιστικό καθήκον αλληλεγγύης και το αίσθημα ανθρωπιάς των σκεφτόμενων πολιτών και των εργαζόμενων όλου του πλανήτη. Για αυτό είναι άλλωστε πολιτικά σημαντικό το κάλεσμα για Μποϊκοτάζ του Ισραήλ από το Σωματείο των Δημόσιων Υπαλλήλων του Καναδά (CUPE), και το ανάλογο κάλεσμα από το Κογκρέσο των Νοτιοαφρικανικών Σωματείων (COSATU), που έζησαν στο πετσί τους μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες τι σημαίνει ρατσισμός και φασισμός στο απαρτχάιντ της Νότιου Αφρικής. Ανάλογα βήματα πρέπει να γίνουν και από όλα τα ελληνικά και ευρωπαϊκά συνδικάτα και από τις προοδευτικές δυναμεις όλου του κόσμου. Κρίνεται εν πολλοίς στην παρούσα φάση και η προοπτική ενός διαφορετικού κόσμου πού οι σύγχρονες δυνατότητες της εποχής μας θα μπουν στην υπηρεσία των πολλών και όχι των λίγων. Ενός κόσμου που οι λαοί θα ζούνε μονιασμένοι μοιράζοντας τον κοινωνικό πλούτο και τις πολιτιστικές παραδόσεις τους, πλουταίνοντας την κοινή ανθρώπινη ιστορία και μοίρα μας.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τον Γιαννιώτικο λαό και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για την συνεχιζόμενη βαρβαρότητα του Ισραήλ και να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 5/7/06

Δεν υπάρχουν σχόλια: